Бракуван шоколад ще осигури ток на над 300 семейства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 08.07.2022
723
Над 1 000 тона изхвърлен шоколад ще послужат като източник на зелена енергия, която ще осигури ток за над 300 семейства за цяла година, съобщи белгийският сайт "Flandersnews“.

Производителите на шоколад "Barry Callebaut“ във Визе трябваше да изхвърлят 1 млн. килограма шоколад, след като се оказа, че партида от суровината е заразена със салмонела.

Шоколадът ще отиде в няколко инсталации за биогаз във Фландрия, където ще генерират достатъчно зелена енергия (газ и електричество) за едно средностатистическо семейство за цяла година. Шоколадът, който е богат на мазнини, ще бъде ферментиран с помощта на бактерии. Те ще се хранят с органичните материали и ще ги превръщат в метан.

Този газ се изгаря, за да се произвежда зелена енергия и електричество. Минералите, които остават, ще се използват за производство на тор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Не правете тези шест грешки при възпитанието на детето и сигурно ...
Седалките в колата ви са магнит за мистериозни петна – ето как да...
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеална...
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).