Британската дама на рапа Лейди Лешър с рецитал на "Откритие 2015"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:42 / 28.04.2015
2318
Първата дама на британския рап Лейди Лешър ще направи своя български дебют на 16-и май на сцената на международния музикален поп-фестивал "Откритие" във Варна, потвърдиха организаторите на музикалното събитие. Българските фенове ще чуят на живо най-популярните парчета на рап-иконата на Обединеното кралство.

Наричат я британската Ники Минаж заради тъмния цвят на кожата, заради ексцентричната й визия и заради африканските й корени. Но приликите между Лейди Лешър и американската черна перла на поп-музиката не свършват до тук. И двете дами имат още нещо много общо - това е любимият стил - рапа. И докато през последните години този жанр беше присъщ единствено за лошите момчета от Харлем и Бронкс, отскоро статуквото е нарушено от няколко представителки на нежната половина на човечеството.

"Guardian" поставя Лейди Лешър сред 5-те най-известни рап изпълнителки в света в момента. Британката е родена в семейството на Карибски преселници под името Мелиша О'Гаро. Първоначално рап-изпълнителката започва музикалната си кариера като гост музикант в албуми на Tinie Tempah и Bashy. Но кредитът за успех на Лейди Лешър сред феновете на рапа идва с качената в You Tube пародия на парчето на Крис Браун от 2011-та година "Look at Me Now", където тя прави подмяна на всяка една дума от оригинала. Така рапърката става известна и признанието в музикалните среди не закъснява. През 2011-та Лейди Лешър печели приза "Най-добър женски вокал" на Official Mixtape Awards 2011.

Само година по-късно е поканена от музикалното електроник денс дуо със световна популярност Orbital за вокалите в едноименното парче на албума им "Wonky". През 2013 сингълът й "Blazin'" стана № 1 в MTV Base chart, измествайки от челното място хит на Джъстин Тимбърлейк.


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
30.08.2022 Чикс и Джани Валино: "Откритие" е една най-големите възможности за певци, композитори и автори от цял ​​свят!
27.07.2022 Ивелина Балчева: Фестивалът "Откритие" откриваше музикални "открития" преди големите формати
28.06.2022 Китаристът на Б.Т.Р. "искрено и лично" за ММФ "Откритие"
23.06.2022 Популярна певица от Киргизстан със светъл спомен от Варна
21.06.2022 "Откритие" продължава да открива нови пътища към своята публика
26.05.2022 Александрина Симеон: Музиката свързва хората, дава им нови идеи и импулси!
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си
Нети публикува две непоказвани снимки и подпали социалната мрежа
Ново лице в "Тази събота и неделя" по bTV! Ще го гледаме на екран...
Как да се справим с мухъла, появил се след конденза на прозорците...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).