Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Да живееш 30 години с рак: Вдъхновяващата борба на Оливия Нютън-Джон
Автор: Екип Varna24.bg 16:58 / 09.08.2022Коментари (0)1257
Близки, приятели и фенове на Оливия Нютън-Джон скърбят за нея, след като съпругът ѝ Джон Истърлинг съобщи за нейната смърт. Както той самият отбелязва в официално изявление, краят идва след дългогодишна битка с рак на гърдата, за която звездата е изключително открита пред обществеността. Нейната история е вдъхновяваща и за други заболели, разказват от Entertainment Tonight.

Само месеци след като нейната приятелка Кели Престън – актриса и съпруга на Джон Траволта, почина от рак на гърдата през юли 2020 г., Нютън-Джон споделя как първоначално се е почувствала принудена да оповести публично собствената си диагноза, която получава през 1992 г. 

"В един от клюкарските вестници щеше да излезе статия, че умирам от рак“, спомня си звездата пред Entertainment Tonight. "Когато чух това, реших, че вместо да плаша семейството и приятелите си, е по-добре просто да го кажа.“

Битката на Нютън-Джон с рака на гърдата вдъхновява нейния албум от 2005 г., “Stronger Than Before", а самата тя обяснява през същата година, че е "решена да го преодолее“.

"През каквото и да преминеш, болката те кара да растеш, макар в самия момент да е трудно“, казва звездата от "Брилянтин“.

"Първоначално, когато ми поставиха диагнозата, за мен това беше много лична тема, затова се смеех, докато седях тук и говорех толкова открито за гърдите си, защото когато ми поставиха диагнозата за първи път, това беше последното нещо на света, за което исках да говорим, и бях толкова нервна, че хората ще научат за това“, спомня си тя, обяснявайки, че най-накрая възможността да сподели историята си е нещо "много положително“. "Мисля, че пътят е индивидуален за всеки. За мен беше добре да говоря за това“, споделя още звездата.

През 2008 г. Нютън-Джон събира средства, за да основе собствен онкологичен център в Мелбърн, Австралия. През април същата година тя дори повежда триседмичен поход от 228 км, към която по терена се присъединиха различни знаменитости, преодолели рак. Разходката символизира стъпките, които пациентите с диагнозата трябва да предприемат по пътя си към възстановяването.

С отминаването на годините Нютън-Джон остава с изключително положителна нагласа и решителност, дори в лицето на неуспехи и болка.

"Трябва да преживея това“, казва тя в предаването "60 минути Австралия“ през септември 2017 г. "Имам много за вършене, но, разбира се, страшно е. Ще излъжа, ако кажа, че не е страшно. Наистина беше, но се чувствах много сигурна, че ще се справя“, сподели тя. "Нивото на болката беше наистина най-трудното нещо... Опитвах се да изнасям шоу и беше голяма агония.“

"Мога да ходя, но не мога да изминавам дълги разстояния“, разкрива още тя по време на телевизионното интервю. "Но ще стигна и дотам, защото преди около месец изобщо не можех да ходя. Докато се лекувам, ще мога да ходя повече."

Що се отнася до това как запазва оптимизъм след всички битки, с които се е сблъсквала в живота, звездата споделя, че любовта и подкрепата на обществото са я "държали накрака“ и няма никакви оплаквания относно картите, раздадени ѝ от живота.

"Имах и имам невероятен живот“, признава Нютън-Джон. "Така че нямам оплаквания. Наистина...всеки минава през нещо. Всички имаме нещо, през което трябва да преминем в живота, и това беше моето предизвикателство.“

По време на продължителната си битка с рака Нютън-Джон често се налага да опровергава клюки за своето здраве, сред които твърдения, че ѝ остават само седмици живот. През януари 2019 г. звездата лично отрича клюките с жизнерадостно видео, което споделя във Facebook.

"Честита Нова година на всички! Това е Оливия Нютън-Джон и искам само да кажа, че слуховете за моята смърт са силно преувеличени, ако мога да цитирам популярните думи“, казва през смях 70-годишната звезда, перифразирайки Марк Твен.

"Справям се чудесно и искам да пожелая на всички вас възможно най-щастливата и здрава 2019 г.“, казва още тя. "Благодаря на всички за вашата прекрасна любов и подкрепа, за мен и за моя Център за лечение на рак "Оливия Нютън Джон“ в Мелбърн, Австралия. Благодаря ви много!“

"Всеки ден така или иначе е подарък“, споделя Нютън-Джон пред Entertainment Tonight няколко месеца по-късно. "Всъщност не знаем колко е дълъг животът ни, така че всеки ден е допълнителен бонус за мен и съм много благодарна и възнамерявам да бъда тук дълго време. Все още имам много работа и се наслаждавам на живота си.“

През същата година звездата се бори вече с 4 фаза на болестта, когато отново гостува на "60 минути Австралия“. Тогава тя отново е категорична, че трябва да живее възможно най-пълноценно въпреки завърналото се заболяване.

"Имам такъв късмет, че минах през това три пъти и все още съм тук“, казва тя. "Знаем, че в един момент ще умрем, но знаем кога ще се случи. Когато ви бъде поставена диагноза рак или откровено страшна диагноза, изведнъж ви се дава възможност за ограничение във времето. Така че всеки ден е подарък.“

Нютън-Джон добавя още:

"Ако някой ти каже, че имаш шест месеца живот, много вероятно ще бъде така, защото вярваш в това. Така че за мен психологически е по-добре да нямам никаква представа какво ме очаква или колко е живял е последният човек, който е имал същото, така че не се държа в течение.“

За усилията да помогне на други, борещи се с рака, през 2020 г. Оливия споделя: "Толкова се вълнувам. Това е нещо, което е в сърцето и ума ми от много години“, каза тя за организацията, която се фокусира върху намирането на нови начини за лечение и възстановяване на рак, които са по-щадящи за тялото на човека. 

"Живеейки с рак от 28 години и след като преминах през операция, химиотерапия и облъчване, винаги съм мечтала да намерим по-добри начини за лечение на рак.“

За тези, които не успяват да се докоснат до практиките на Центъра за лечение на рак "Оливия Нютън Джон“, остава вдъхновяващата история на основателката му и нейната позитивна нагласа, с която безспорно си печели немалко години живот, информира Edna.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: