Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Деси Бакърджиева: Страшна скъпотия! Как ще се оправяме?
Автор: Екип Varna24.bg 13:39 / 21.09.2021Коментари (2)2487
©
Нечестно и гадно. Така актрисата Деси Бакърджиева описа увеличението на цените. В последните няколко месеца нещата от първа необходимост като ток, олио, хляб и други удариха рекордно високи цени.

"Увеличението на всички тези неща е сериозен проблем - каза пред "България Днес" чаровната актриса. - Не е редно да е толкова драстично увеличението. Нека го има, ала да е правопропорционално спрямо заплатите и пенсиите у нас. Не може всичко да е толкова скъпо", довери пред вестника Бакърджиева.

Обичаната актриса усеща сериозно повишението на цените. Звездата от "Откраднат живот" е самотна майка. И се грижи за двете си деца.

"Живея на едно майчинство. Не работя друго, защото трябва да се грижи за бебето. И се справям, макар и трудно. За миналия месец платих 40 лв. за вода. А този 65. Това е сериозно увеличение за мен. Аз мога да се откажа от някои неща като храни и дрехи. Но не мога да лиша децата си. Те не го заслужават. Не мога да не пусна климатика вечер, когато стане студено, за да спестя. Бебето ми не може да спи на хладно. По-добре да давам пари за режийни, отколкото за лекарства. Знам, че не съм единственият самотен родител. Ами пенсионерите? Те как се оправят? Просто не ми се мисли!", откровена е Бакърджиева.

Екранната доктор Хинова от лекарската драма "Откраднат живот" е на мнение, че поскъпването е част от глобална стратегия.

"Не знам каква е крайната цел. Но ще е пагубна за обществото. След увеличението на тока, газта, парното и нещата от първа необходимост очаквам следващата стъпка да е вдигането на лекарствата. Тогава какво ще правим, вече не знам. Много българи живеят на прага на бедността. Дори и хора, които само допреди година са били доста заможни и със сериозни бизнеси. Ала пандемията удари не само здравеопазването ни, а и икономическия сектор", сподели още красивата актриса.

Бакърджиева се надява все пак политиците да се вземат в ръце. Деси призова новите, които влязат в парламента, да седнат и да се разберат в името на благото на родината.

"Време е да се разберат кой ще седне на този толкова мечтан трон от всички - каза актрисата. - Да се вземат важните решение за бъдещето на нацията. Да се намерят пари за малкия и средния бизнес. Тогава може нещата да се пооправят", казва още екранната доктор Хинова.

Колегата на Бакърджиева - Тончо Токмакчиев, определя поскъпването на стоките в магазините като тревожно. Според актьора цените вече летят в Космоса.

"Не е приятно това увеличение. Хич не е на добре. Българинът ще измисли нещо в тази насока. Както прави при гласуването и при отказа да се ваксинира - коментира Токмакчиев.

На същото мнение е и Христо Кидиков. Певецът, който цъка "Вефа", е възмутен от резкия скок на цените на тока и парното.

Певицата Деси Добрева забелязва, че от години всяко лято идва увеличение. Най-вече на тока и парното. Според новата водеща в БНТ политиците не знаят колко е трудно на обикновения българин да си плати сметките след увеличението.

"Вдигането на цените е много голям проблем. И не знам защо, това поскъпване, особено на тока и парното, се случват винаги през лятото, когато хората са на море и не може да се реагира. Тази година пак стана така, като поскъпването е драстично високо. Парното наистина много се вдигна. Миналата година почти не съм го ползвала. Направо се калявахме у дома. Сигурна съм, че политиците, които стъпват по жълтите павета, нямат проблеми да си платят тока и парното, но всички останали имаме. Тези в парламента трябва по-често да слизат от колите и да видят как живеят обикновените хора. Особено в по-малките градове", довери пред вестника Добрева.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Колкото пъти комунистите дойдат на власт отново икономическа криза скок на цените инфлация хиперинфлация разруха. Служебното правителство е на комунистите и на Радев върнаха ни 2 години назад ще ни върнат още. Скъпотията ще ни умори. Как така се става че като те дойдат на власт всичко в държавата се срутва!?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: