Един от най-популярните струнни квартети на Европа открива Европейския музикален фестивал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:55 / 01.04.2019
1832
Броени дни остават до началото на Пролетния фестивал на Варна - Европейския музикален фестивал. 16-то издание на уважавания форум ще бъде тържествено открито на 12 април с концерт на един от най-популярните струнни квартети на Европа - Rastrelli Cello Quartet.

Добилият бързо световна слава квартет "Растрели“ е създаден през 2002 г. в Щутгарт от живеещи в Германия руски музиканти, повечето от които са родени в Санкт Петербург. Квартетът е изнесъл повече от 1000 концерта на пет континента, има 10 изключително успешни турнета в САЩ. Rastrelli Cello Quartet има издадени 6 компактдиска, видеоклипове, предавания на живо в повече от 45 радиостанции в различни страни. Запомнящи са партньорствата им с големи музиканти като Гидон Кремер, King’s Singers, Гьора Фейдман, Давид Герингас, Жил Апап, Casal Quartet. Записите на блестящите виолончелисти многократно са били удостоявани с 4 и 5 звезди от критиците в музикалните списания в Русия, Германия и САЩ.

С тези забележителни постижения идеологът и мотор на "Растрели“ Кира Кравцов за първи път в историята на световната музика доказва, че виолончелов квартет, изпълняващ академична музика, може да спечели сърцата на широката публика. Той преобръща отношението към вилончеловите ансамбли – дотогава те бяха приемани по-скоро като експерименти, а с "Растрели“ се изкачиха на тотално ново ниво, показвайки, че виолончелото може да свири всеки стил, от Бах до поп музиката на нашето време.

Музикалната критика пише за "Растрели“, че могат да звучат и като цял симфоничен оркестър, и като джаз формация или танго група. "Първата цигулка“ – премиер челистът Кирил Кравцов признава, че всяка добра музика е изкушение за четиримата и стилистични бариери пред тях няма, важното е да събудят въображението на слушателите, да ги накарат "да чуят“ в струните звука на саксофон, на бандонеон или роял. А за единния облик на всички интерпретации на квартета огромна е заслугата на Сергей Драбкин, който прави голяма част от аранжиментите.

"Растрели“ ще пристигнат във Варна от Германия, където основно живеят, и ще представят най-аплодираната си нова програма "От Брамс до Бийтълс“.

Билетите за концерта на "Растрели“ на 12 април са в продажба на касата на Фестивалния комплекс на цени са от 20 до 60 лв. В момента е в ход промоция, която важи само за продажби от Касата на ФКЦ – Купи 2 билета, втория на половин цена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Не правете тези шест грешки при възпитанието на детето и сигурно ...
Седалките в колата ви са магнит за мистериозни петна – ето как да...
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеална...
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).