Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Георги Иванов, писател: "Бу и Фу и странното нещо на дървото" е книга за приятелството
Автор: Живко Кръстев 11:56 / 23.04.2024Коментари (0)1060
© илюстративна
"Бу и Фу и странното нещо на дървото“ е книга за приятелството, за споделянето, за това да разбираш другия. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ сценаристът, писател и радиоводещ Георги Иванов.

По думите му бухалите имат много специфичен характер и образ, има много митология около тях и по някакъв начин те са много подходящи за автентични приказни герои и истории. "Има нещо магично отвъд историята на тази книжка – всеки, който се докосва до историята на Бу и Фу, след това започва да се вдъхновява и иска да разбере повече за историята и за бухалите. Така се случи си издателство "Каничка“, които издадоха книжката. Така се случи с детските психолози, на които бях дал книгата преди време и се оказа, че те разиграват с децата героите, което много помага за отпускането на децата да споделят по-лесно. Същото се оказа и с родителите, които са чели историята, през бухалите след това много лесно комуникират с децата. Така се случи и с Боб Клисурски, който в момента, в който посегна към историята, каза: "Това е моята история, искам да ги нарисувам и да ги покажа на света“. Това, което ми показа като илюстрация, веднага си казах: Това са бухалите. Те просто си придобиха форма,“ сподели той.

Авторът разказа още, че в повечето сценарии, които е писал, присъства линията с децата и признава, че много обича да разказва за деца, защото има определена специфика в това: "От една страна трябва да представиш някаква важна тема, която касае децата и възрастните, от друга страна трябва да я представиш през хумор, с игра, с много въображение. И това винаги много ме е теглило“.

Илюстраторът Боб Клисурски подчерта, че и за него бухалите са много важни персонажи, дори е наричан и рисуван като Бухал от своите колеги. "Тази книжка ми дойде като голямо удоволствие и някакъв вид релакс. Жоро беше заложил всичко, беше сложил постановката, така че само трябваше да поставя бухалите на клона, където си паснаха доста добре,“ разказа той.

Писателят сподели още, че Боб Клисурски  освен, че вдъхва живот на двамата героя в книжката, той е авторът и на притурката към книгата, която представлява макети на двата бухала, които децата могат да си ги изрежат, да си ги сглобят и да ги разиграват. "Това, което е много ключово за тази книга, е, че се използват психолози за работа с деца защото през бухалите децата общуват много по-лесно,“ сподели Георги Иванов

 

Премиерата на книгата ще се състои на 27 април в Entract 127. На събитието ще присъстват и специални гости – Йоана Темелкова и Алек Алексиев, които ще разиграят част от историята.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: