Храните, които изяждат енергията ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:15 / 16.06.2018
3097
Никой не може да отрече, че храната и водата е нашето най-важно "гориво“ за живот. Но малко хора знаят, че има и храни, които "изяждат“ от енергията ни!

Винаги се стремим да хапваме добре и здравословно, но трябва да имаме основни познания за това как влияят различните неща, които приемаме, на нашето тяло.

Човек може да прекали и с кафето, и със сладкото... Като се замислим всяко нещо в големи количества причинява раздразнение. Кои храни са вредни?

Храни без енергия

Пържени храни

Те, както и храните с високо съдържание на мазнини, възпрепятстват правилното функциониране на мозъка. Това може да доведе до усещане за умора, а в по-дългосрочен план и до влошаване на когнитивните функции.

Храни с ниско съдържание на желязо

Когато този елемент е с ниско съдържание в кръвта, това може да доведе до анемия. А тя от своя страна предизвиква умора. За да се избегне това, специалистите препоръчват по-честото консумиране на тъмнозелени храни, както и леща или нахут.

Червено вино и алкохол

Тези напитки може и да повишават градуса на настроението, но не и на енергията. Алкохолът действа депресиращо, води до сънливост и може да доведе до разстройване на режима на сън и хронична умора.

Сладки неща

Всякакви вкусотийки с много захар в тях са пагубни за енергията ни. Те също рязко покачват енергията на тялото и после рязко я намаляват. А ако се консумират много често, мозъкът спира да произвежда веществото, което кара човек да бъде концентриран и внимателен.

Енергийните напитки

Звучи парадоксално, но е точно така. Тези питиета ни зареждат с ударна доза енергия, но този прилив отслабва рязко, след като действието на кофеина и другите енергийни компоненти спре. Тогава вие ще се почувствате още по-уморени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).