Ищар пя на български език по време на концерта си във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
10:50 / 04.06.2011
5864
Световноизвестната етно певица Ищар Алабина изненада всички посетители на концерта й в Летния театър във Варна след като изпя на перфектен български песента "Облаче ле бяло". По-рано певицата загатна, че има възможност в новия си албум да включи и песен на български език или пък да направи дует с роден изпълнител. На концерта на израелската певица присъстваха стотици варненци, но се забелязваха и много чужденци. Там бяха и родителите на етно певицата. Освен нея на сцената се изяви и рапърът Джими Сисоко.

Ищар Алабина нашумява като солова изпълнителка през 2000 г., когато синглите Last Kiss и C`est La Vie, включени в дебютния й солов албум The Voice Of Alabina, оглавяват върховете на всички европейски класации. Преди да започне соло кариера Ищар Алабина бе вокалистка на едноименната култовата етно формация Алабина, задължително звучаща в плейлиста на всяка уважаваща себе си дискотека от 90-те.
Парчето Habibi от третия самостоятелен албум на Ищар Алабина Je Sais d` Je Viens също се превръща в безспорен хит и затвърждава в световен мащаб специфичния стил на певицата, определян от повечето критици като ориенталски поп.
Повлияна от различните източни култури, Ищар Алабина съчетава в музиката си модерно денс звучене с традиционни ориенталски мелодии и фламенко ритми, характерни за европейското и африканското Средиземноморие. И докато в първия й албум текстовете са предимно на френски език, в следващите творения на певицата широко застъпени са и песните на иврит, арабски, испански и английски.
След концерта си във Варна Ищар Алабина замина за Бургас, където ще пее днес, а на следващия ден певицата ще изнесе два концерта в София, а на 6 юни е в Пловдив.

Източник: Радио Фокус

Виж коментарите (6)
Още новини от Любопитни новини:
Думи на Майстора за престоя в Америка: Не ми допадна, чужди сме н...
Зрители съсипаха новото предаване с водещ Геро: Скука, боза, не с...
Джордж Клуни опровергава твърденията, че ще иска арести на руски ...
Метео България с предупреждение: Образувала се е суперклетка, оча...
Внукът на Алла Пугачова яко го закъса
Наша кандидат-кметица е номинирана за "порнозвезда на годината"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).