Изложбата "Северният български бряг в картини" бе открита във Военноморския музей

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:05 / 06.08.2014
587
Изложбата "Северният български бряг в картини" бе открита днес във Военноморския музей, като част от инициативите по повод "Седмица на морето", която се провежда от 4 до 10 август.

С творбите на 22-ма български автори, гостите на откриването се пренесоха на брега край Шабла. Картините са част от колекцията на община Шабла и са създадени през последните девет години, по време на организираните в морския град пленери на художници. Един от основните "персонажи" в платната е фарът при Шабла - най-старият по нашето крайбрежие. Приятна изненада за гостите беше изпълнението на тенорът на "Гьоте театър" - Бремен Живко Желев, който също е родом от Шабла.

Сред официалните лица, уважили събитието бяха комодор Димитър Ангелов - заместник командир на ВМС, кметът на Община Шабла - проф. Райна Бърдарева и началникът на ИА Морска администрация - Варна - Валентин Енчев.

Изложбата е посветена на предстоящия празник на Военноморските сили - 10 август и на Международния ден на морските фарове - 18 август.

Тя ще остане на разположение на посетителите до края на месец септември.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Маги - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат", стигнал до 10 ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Вижте всичко, което трябва да знаете за Евровизия 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).