Излъчват благотворително за децата на Варна френския филм "Без дом"

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
09:52 / 08.10.2019
2461
Френският игрален филм "Без дом“, по мотиви от едноименния роман на Ектор Мало, ще бъде излъчен благотворително за децата на Варна на 12 октомври от 11 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Прожекцията се осъществява по инициативата "Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация Св. Св. Константин и Елена.

Входът за всички зрители е свободен.

Филмът е за историята на 10-годишният сирак Реми, отвлечен от осиновителката си и поверен на сеньор Виталис – мистериозен пътуващ музикант. Реми научава какъв е суровият живот на акробата и е принуден да пее, за да печели хляба си. Придружен от вярното си куче Капи и малката маймунка Джоли-Кори, дългото пътуване на Реми през Франция, съпроводено с множество срещи и приятелства, го води до разкриването на тайната на неговия произход.

Благотворителната прожекция е в подкрепа на повече от 100 децата от ЦНСТ "Изгрев“, ЦНСТ "Другарче“ и ЦСОП "Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня – институции, които Фондация "Св. Св. Константин и Елена“ от години подпомага с инициативи и проекти за подобряването на качеството на живот на децата, за тяхното образователно и творческо развитие, социализация и интеграция. Децата от домовете ще са специални гости на прожекцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Маги - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат", стигнал до 10 ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Вижте всичко, което трябва да знаете за Евровизия 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).