Изследване показа - мъжете са по-чувствителни на работното място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:37 / 23.01.2020
1038
Проучване на специалисти от университета "Англия Ръскин" установи, че мъжете са два пъти по-емоционални на работното място в сравнение с техните колежки, пише в. "Мирър".

Изследването обхванало 2000 британски служители и 250 мениджъри. Те трябвало да отговорят на въпроси, сред които фигурирали кои неща ги изкарват от равновесие и как изразяват емоциите си. 

Учените класирали вълненията на работещите в шест категории.

Служителите трябвало да посочат дали работната среда предизвиква у тях радост, неувереност, гняв, тъга, отвращение или страх.

Установено било, че главният генератор на емоции се оказала не самата работа, а взаимодействието с колегите. От направените изводи следвало, че мъжете са по-емоционални в офиса, докато дамите са по-склонни да изпитват стрес и потиснатост в работната среда.

Мъжете влагат повече чувства в проектите и изпитват неприятни усещания, ако изпуснат сроковете или изпаднат в преразход. 

Представителите на силния пол взимали два пъти повече присърце критиките, отправени към тях. Те силно преживяват, когато предложенията им са игнорирани.

Мъжете били с 20 процента по-голяма вероятност да предприемат драстични стъпки под въздействието на емоциите, като напускането на работата, когато настъпят за тях трудни времена, допълват още от "Дарик".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).