Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да измиете автомобилен двигател евтино и безопасно
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 13.04.2023Коментари (0)648
©
Смята се, че измиването на двигателя на автомобила може да донесе повече неприятности, отколкото ползи. И това съвсем не е невярно. Неграмотно извършената процедура наистина може доведе до много проблеми и ненужни разходи. Това обаче не означава, че не можете да измиете двигателя. Възможно е и дори е необходимо. Отваряйки капака след зимата, всеки шофьор ще види "съсиреци" от неразбираемо вещество, с което е покрит най-скъпият и сложен агрегат на всяка кола - двигателят, пише AutoMedia.bg.

Коктейл от мръсотия, пясък, соли и различни технологични течности, започвайки от разлят антифриз и завършвайки с течове на масло. Така се образува една дебела кора върху всички възли и агрегати, което се отразява неблагоприятно на охлаждането на двигателя с вътрешно горене. По-просто казано, моторът започва да работи при необичайно високи температури, което, разбира се, ще се отрази на неговия ресурс. Умножете със задължителните ни задръствания и получаваме прегряване, което води до изкривяване на главата.

Естествено, в двигателното отделение също трябва да е чисто, но да правите това на автомивка, когато мръсотията, включително и от контактите на електрическите кабели, се отстранява с вода под високо налягане, не е разумно. Никакви опаковки, които внимателно покриват високоволтовите проводници и намотки, няма да ви спасят. Качественото измиване на двигателя не е бърз процес, на който трябва да се отдели достатъчно свободно време. И никой няма да го направи по-добре от собственика на колата.

И така, първото нещо, което трябва да запомните, е, че двигателят се измива топъл: не горещ или студен, а топъл. Ако температурната стрелка се е отделила от края, докосвайки първото деление, можете да започнете. Без водоструйки и кофи с вода, отстранявате основната мръсотия с влажна кърпа със сапунена пяна, избърсвате пяната със сух парцал и ще видите резултата.

Наличието на вода от въпросната пяна пък се отстранява най-добре със специални съединения или почистващ препарат за спирачки - те няма да навредят на основните елементи и бързо ще се изпарят. Между другото, за да не се намокрят кабелиге, има и един доказан "трик“, напръскайте ги с проникваща смазка и полученият маслен филм няма да позволи на водата да попадне върху проводниците.

За да постигнете идеална чистота, ще ви трябва или търпение и работа, или парогенератор. Можете да го вземете назаем, да го наемете и дори да го купите - в китайския онлайн битпазар вече има доста бюджетни опции, които ще донесат много радост на домакинството след това. Парогенераторът бързо и ефективно премахва мръсотията, справя се дори с трудни зони и също така е снабден с тънък накрайник, който ви позволява да насочвате парата и към труднодостъпните места.

А най-добре е да използвате и двата метода - първо с кърпа със сапунена пяна, след това с парогенератор и накрая с сух парцал. Така можете напълно да измиете двигателното отделение за два до три часа със спокойно темпо, но тази процедура ще увеличи ресурса на двигателя, ще избегне ненужните разходи и ще удължи живота на автомобила като цяло. С една дума, доста достойно забавление за някой ден от уикенда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: