Как да приготвим шипков чай правилно: Защо никога не бива да варите шипките?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:07 / 06.11.2024
1559
Гастроентерологът Ирина Бережная разкри ефективния начин за приготвяне на шипков чай като средство за укрепване на имунната система. В интервю за радио "Sputnik" д-р Бережная обясни как правилно да се приготвят и съхраняват плодовете, за да се запазят техният полезни свойства.

Как да приготвим шипков чай правилно?

Според д-р Бережная, шипковите плодове имат антиоксидантни, имуностимулиращи и тонизиращи свойства, които могат да бъдат максимално полезни, ако се приготвят правилно. Тя подчерта, че за запазване на високото съдържание на витамин C, плодовете не трябва да се варят или заливат с вряла вода. Вместо това, препоръчва плодовете да се накиснат в топла вода и да се оставят да престоят около 30-40 минути.

"Не заливайте плодовете с вряла вода и не ги варете. Ако искате да получите ползите от витамин C, който е в изобилие в шипките, накиснете ги за 30-40 минути и след това консумирайте. Шипките могат да бъдат използвани за приготвяне на лимонади, компоти и други напитки," споделя Бережная.

В същото време тя подчерта, че хората, които са предразположени към алергии, трябва да приемат шипките с внимание и да следят за възможни реакции, пише още Рамблер, пише fakti.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Проф. Радостина Александрова: Стареем по-бавно от нашите родители...
Мила Милър: Пролотерапията е вид регенеративна неинвазивна медици...
Проф. Румен Драганов: Продаваме българския туристически продукт д...
Почина Димитър Христов
Българин засне опасните лилави медузи в Гърция
НИМХ с пълна прогноза до края на седмицата, ще бъде много горещо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).