Как да разберем дали имунната ни система е слаба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:34 / 24.04.2020
2978
Съвкупността от множеството биологични структури и процеси в организма, предпазващи го от болести, се нарича имунна система. Как да разберете, че имунната ви система е отслабена и се нуждае от подсилване? Симптомите, изброени по-долу, ще ви дадат ясен знак, че нещо не е наред с естествената защита на организма. Умората е индикатор на спад в имунната система. Непрекъснатото изтощение, липсата на енергия или резките промени в настроението говорят само за едно: отслабена имунна система. Бактериалните инфекции са често срещани под формата на възпалено гърло, венци, дробове, уши, кожа, нос и черва.

Това неминуемо говори за наличието на чужди за организма тела, с които нашата имунна система не може да се пребори. В този случай често се прибягва до антибиотици, което е изключително вредно за здравето в дългосрочен план.

Ако лесно се заразявате с вируси и боледувате от грип повече от веднъж годишно, това отново говори за отслабена имунна система. Наличието на херпеси и възпаленията, характерни за настинка, алармират, че имунитетът е слаб и не може да се пребори с антителата в организма. Алергиите са изключително неприятно предизвикателство за нашия организъм. Естествената функция на имунната система е да се справя с тях, но наличието на такива определено насочва към слаба имунна система.

Сред основните симптоми на имунна недостатъчност е и трудността на зарастването на раните. Когато регенерацията на клетки в тялото е нарушена, определено може да се говори за слаба имунна система. Хроничният стрес също предизвиква синтез на хормони, които потискат защитните сили на организма. Справянето с високите нива на стрес включва повишаването на имунната функция на организма. Здравият сън и спокойствието са от ключово значение за състоянието на нашето здраве.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Рачков към Зуека: Надявам се да си партнираме на старини
Ирина Флорин си нае личен треньор, но не по фитнес
Русенската и Варненската опера гостуват на Люлякови музикални веч...
Почина дизайнерът, който изработи свещеническо облекло за папа Йо...
Световноизвестен певец с български корени празнува днес
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).