Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да разчитате опонентите си на покер
Автор: Екип Varna24.bg 14:48 / 16.02.2023Коментари (0)793
©
Покерът е може би най-популярната игра с карти в света, която се практикува от милиони професионални играчи, а и не само. Поради тази причина няма как и онлайн казината, като 8888 bg, да пропуснат да предложат на своите почитатели това невероятно забавление.  За добиване на нужните умения се изискват години практика, които да превърнат аматьора в изпипан играч. Покерът изисква познание на правилата, актьорско майсторство и перфектно разчитане на езика на тялото. Едно от най-важните умения, което всеки играч трябва да се развие е именно това за разчитането на своите опоненти. В следващите редове ще наблегнем точно на тази тема и ще споделим основните неща, за които да следим, когато се опитваме да разчетем своите противници в играта.

Основни начини за разчитане на нашите покер съперници

Абсолютно само и единствено от нас зависи да решим кое важно умение ще подобрим първо – да блъфираме или да разчитаме своите противници. Съществува вариантът и да развиваме двете умения паралелно, за да започнем да печелим час по-скоро.

Разбира се разчитането на нашите опоненти е възможно само при игра очи в очи. Ако решим да играем в някое онлайн казино, ще се налага по-скоро да разчитаме на шестото си чувство. Нека директно да преминем по същество и да научим някоя и друга хитринка за четене езика на тялото.

Разчитане на противника по размер на залога

Започваме с едно от нещата, за което играчите да започнат да следят при следващата си покер игра. Важно е да следим залозите, които нашите съперници правят, защото те могат да ни подскажат доста неща. Характерно за не особено опитните покер играчи е това, че залагат различни суми в зависимост от това дали разполагат със силни карти в ръката си или слаби такива. Ако желаещите да станат по-опитни започнат да следят за определени повтарящи се модели на поведение, то и техните печалби няма да закъснеят.

Разчитане на съперниците според времето за мислене

Следващото нещо, за което желаещите да подобрят уменията си в покера е добре да следят това е времето, което е нужно на противниците им за да осъществят своите ходове в играта. Много малко от покер играчите умеят да контролират времето, за което взимат решение и това може да работи в наша полза, ако го използваме правилно. Повечето от състезателите несъзнателно използват повече време преди да направят големи ходове. Ако пък същият играч реагира подозрително бързо, то най-вероятно няма какво толкова да размишлява, защото разполага със слаби карти.

Разговорите на масата за игра

Не рядко се случва на покер масата да се провеждат и някои разговори, които много играчи обаче приемат за разсейващи. Има два вида играчи – такива, които обичат да говорят и такива, които мълчат през цялото време. Ако забележим, че някой от мълчаливите състезатели внезапно проговори, то това със сигурност означава нещо. Според някои проучвания на покера, когато играч има силна ръка, той е по-отпуснат и предразположен към разговори. Съответно и същите играчи се опитват да са по-тихи, когато решат да блъфират.

Избягването на директен контакт с очите

Тази точка е директно свързана с предишната и това съвсем не е случайно. Ако даден състезател реши да блъфира, то той със сигурност ще се опитва да избягва погледите на противниците си. Това в повечето случаи се случва несъзнателно и трудно се контролира. Затова е от голямо значение да следим кой ни гледа и колко дълго го прави. Това обикновено означава, че същият човек разполага със силна и печеливша ръка.

Наблюдаване на собствените чипове

По природа ние хората сме алчни и това не е тайна за никого. Колкото повече имаме, толкова повече искаме. Това важи и в играта на покер и ако искаме да сме добри играчи, е важно да внимаваме и наблюдаваме. Много от покер играчите имат навика да поглеждат чиповете си, когато видят за първи път своите нови карти и те са силни. Тогава те започват да пресмятат колко точно могат да спечелят с наличните им към момента чипове и силни карти. Ако добре следим за тези реакции, то със сигурност ще успяваме да запазваме своите чипове и да рискуваме една идея по-умерено.

Гласово разпознаване

Някои покер играчи стават прекалено развълнувани, когато имат силна ръка и това си личи от километри. Едно от последствията е това, че в такава ситуация трудно успяваме да контролираме гласа си и начинът, по който той звучи. Понякога той се променя до такава степен, че започва да звучи неестествено. Това трябва веднага да ни замисли и да станем доста по-наблюдателни. Има нещо в картите на противника и е добре възможно най-бързо да разберем какво точно – дали разполага със силни карти или просто умело се опитва да ни блъфира.

Заключение

Бързаме да отбележим, че светът е пълен с различни хора и описаните по-горе съвети могат изобщо да не важат за някои от играчите. Далеч не са малко покер състезателите, които са убийствено добри в актьорската игра и ще използват всичко научено от нас срещу самите нас. И въпреки всичко е добра идея да започнем от някъде и да бъдем запознати с поне основните неща, които издават противниците ни несъзнателно, чрез езика на техните тела.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: