Китаристът на Стинг за първи път във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:04 / 15.01.2020
1448
Силен старт се очертава на София Филм Фест във Варна, където след официалното откриване на фестивала, Доминик Милър ще сподели сцената на Фестивален и конгресен център във Варна със своята банда - Никола Фижман – бас, Сантиаго Ариас – бандеон, Рани Криджа – перкусии и Якоб Карлсън – клавишни.

Повече от 28 г. Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г. насам.

Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик учи китара в престижния Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа "Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си.

Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

Тази година Доминик Милър избра Варна и Пловдив за двете дестинации в България за да представи последният си албум "Absinthe", с който изключителният китарист добавя още един връх в соловата си дискография.

За албума си "Абсент" Доминик Милър е вдъхновен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че в момента живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и често изобразявали в картините си.

Гостуването на Доминик Милър & Band е по покана на сдружение за култура и образование Милчо Левиев, в партньорство с GuitArt Fest и София Филм Фест във Варна.

Не пропускайте уникалното шоу на Доминик Милър & Band на 13 март 2020 г. от 21:00 ч, както и останалата част от програмата на София Филм Фест във Варна до 20 март!

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Не правете тези шест грешки при възпитанието на детето и сигурно ...
Седалките в колата ви са магнит за мистериозни петна – ето как да...
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеална...
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).