Кой е най-безвредният алкохол?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:58 / 09.05.2023
835
Руски експерти изготвиха класация на алкохолните напитки, в която оценяват вредното им въздействие върху здравето.

Сухото червено вино заема първо място в списъка на най-безвредните алкохолни напитки поради ниското съдържание на захар. Въпреки това полусладките вина, съдържащи повече захар, са по-вредни.

Второто място в класацията е заето от бирата, популярна напитка в голяма част от света. Бирата е богата на аминокиселини, полифеноли и витамини, което я прави по-малко вредна от другите алкохолни напитки.

Сладките алкохолни напитки, включително силните и полусладките вина, както и коктейлите, са в дъното на класацията. Тези напитки съдържат захар, която в комбинация с етанол може да причини сериозни увреждания на черния дроб.

Експертите подчертават, че умерената употреба на алкохолни напитки не е нездравословна. Въпреки това за тези, които пият алкохол, се препоръчва да избират напитки с ниско съдържание на захар и умерена сила.

Експертите припомнят също, че злоупотребата с алкохол може да доведе до сериозни последици, включително заболявания на черния дроб, сърцето и нервната система, както и до повишен риск от рак. Ето защо е важно да се следи количеството на консумирания алкохол и да не се превишава установената норма.

Освен това призовават да не се забравя за безопасността при употребата на алкохол и да не се шофира след прием дори на малко количество напитка. Важно е също така да се помни, че алкохолът може да взаимодейства с лекарства и да предизвика нежелани ефекти.

Така че, ако планирате да пиете алкохол, избирайте напитки с ниско съдържание на захар и умерена сила, внимавайте за количеството на напитката и не забравяйте за безопасността. В този случай пиенето на алкохол няма да навреди на здравето ви, съобщават от dunavmost.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите", което носи им...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).