Култови реплики на проф. Вучков, които ще помним дълго след смъртта му

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:07 / 23.09.2019
2788
Покойният проф. Юлиан Вучков освен огромна ерудиция и сърце, притежаваше и неповторим колорит, така че всяко негово изказване от екрана бе поднесено по най-забавния и необичаен начин. Театроведът и тв водещ остави след себе си неподражаеми бисери, които се цитираха и от по-старото поколение, и от съвсем млади хора.  Наистина, повечето бяха хапливи и саркастични, и както казваха мнозина - да не му попаднеш на мерника на Юлиан Вучков.                      

Ето и някои от най-популярните от безбройните забавни реплики и позиции на професора.

За чалгата: "Сега Софи Маринова значи била си купила 200 декара за не знам колко хиляди лева в Драгалевци и се хвали с това. Такава нахална жена, толкова бедни хора в България, това ли трябва да изтъкваш? Тя сигурно се изтъква, щото се смята за велика певица. Не е никаква певица тя писка, тя е един пискон! А не е една сериозна певица и непрекъснато пее една и съща песен! А между впрочем, това се отнася за всичките певици."

За родния шоубизнес: "Всяко дърво, или всяко перде може да се изправи пред тв камера и да започне да реве, въобразявайки се, че е певец или шоумен. Трябва да има някакво сито. А сега чалга има навсякъде и в политиката, и в литературата. Каква е тая поезия, дето се пише Може ли да се редуват птиче с кокиче, момиче с добиче?"

За "разгащените" млади момичета: Млада зрителка вбесява по телефона професора с думите: "Ало, Хулиган Кучков?" След което следва гневната тирада на водещия: "Кого търсите, пиянице? Ама много голяма пияница си бе! Ама плете ти се езикът бе! Нищожество! Това е една категория, такива, истерични момичета. Трябва да ви кажа, че те са по-големи олигофрени и от момчетата даже. То разгащено, то едно, извинявайте, поведение на типични па*аври, които само оная работа дето не са си показали по улиците. Остава да си сложат царевичен кочан в половите органи! Толкова са се разгащили, толкова са се разпуснали. Лигави! Крещят, квичат като недозаклани свине по улиците!"

За "Господари на ефира": "Как да приемем "Господари на ефира", които през цялото време като побеснели, луди, не на себе си хора, с едни отвратителни, лигави, сополиви имитации и с тия адреналинки кьопави, куци и с двата крака и в цялото предаване има една пияндурска атмосфера?"

За порно филмите: "Вие не забелязвате ли, че в тия порно филми няма нормален секс? Там господстват и вилнеят лесбийките! Абе какво става, бе? Изглежда, че всичките тия автори на порно филми се управляват от свръх богати лезбийки, изглежда! Ама то е лезбийство зверско, гнусно, отвратително. Ама тия жени се ближат, те се разчекват, те се мачкат! Те се режат! Те си служат с триони, с търнокопи едва ли не! С ножове, с изкуствени гумени и пластмасови членове, които са по-големи едва ли не от цялата фигура на унижаваната и на мачканата жена"

За Меглена Кунева: "Не я смятам за секссимвол нея. Смятам, че тя е една торба кокали без плънка. Така, то е хубаво да бъде слаба една дама, нали, ама все пак да има и плънка, като пуснеш ръчичка, все пак нещо да влезе в тая ръка, да не е празна"

За миската Антония Петрова: "Тя има първо лице като превтасала питка. Това едно. И второ, няма страшно ако си грозен. Няма страшно. Но е много страшно, когато вампир е Мис Красота. Това вече е падение."

И една от най-прочутите му фрази: "Боже, Боже! Слушам и не вярвам на очите си!“

Виж коментарите (2)

Още по темата (1312):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
13.10.2020 Изненадващ заместник на Георги Любенов след положителния тест за COVID-19
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).