Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Легендарният ансамбъл на Руската армия идва във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:10 / 08.06.2018Коментари (0)3348
©
Легендарният ансамбъл на Руската армия гостува във Варна на 26 юни в Двореца на културата и спорта. Концертът е част от европейското турне на хора, с което той отбелязва 90 години от създаването си.

В края на 2016 г., при самолетна катастрофа край Сочи загива елитът на ансамбъла - 64 души музиканти, солисти, хореографи, сред тях и главният художествен ръководител. Трупата, обаче, бързо се съвзема от огромната трагедията, която потриса целия свят. След кастинги за по-кратко от месец съставът му е възроден, новите хористи обучени в традициите на "Александров“ и започват отново концертна дейност. Всеки концерт от турнето започва с минута мълчание в памет на загиналите в самолетната катастрофа музиканти.

През юни в България пристига именно обновеният състав на Александровци – 120 певци, танцьори и музиканти. Те ще представят най-популярния репертоар от руски народни и военни песни и ефектни народни танци -  от "Катюша" и "Смуглянка" до "Очи черние" и "Вдоль по Питерской". Включени са и български песни, споделят от екипа.

Създаден през 1928 година досега ансамбъл "Александров" се превръща в една от "марките“ на Русия. Емблематичен е колкото Кремъл, Ермитажа или Третяковската галерия. Приеман е от крале, президенти, министър-председатели. През 2004 г. дори изнася концерт във Ватикана по случай рождения ден на папа Йоан Павел II.

Хорът на Ансамбъл "Александров“е признат за един от най-добрите мъжки хорове в света. Репертоарът му става огромен и включва повече от 2 000 произведения – народни песни и танци, духова музика, класически произведения, шедьоври на световната рок и поп музика. Солистите в униформи много често провокират сълзи в очите на зрителите. Красивите девойки от балета и танцьорите играят танц със саби или увличат зрителите в ритъма на казачока.

Успехът на хора зависи и от уникалния по своето естество оркестър. Той изкусно съчетава руски народни инструменти - балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови инструменти.

Билети за концерта на 26 юни във Варна се продават на касата на ДКС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: