Манчестър Юнайтед е по следите на Дракула в Свищов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:38 / 22.10.2020
1213
Манчестър Юнайтед по следите на Дракула. Българинът от Свищов, преименувал се на любимия си футболен тим, се включи в археологическите разкопки на проф. Николай Овчаров, който приключва сезона на крепостта "Калето" в крайдунавския град. 

"От една година нямам работа. Където ме извикат - там отивам. От дълги години се интересувам от старата българска история. Знам и легендата за Дракула. Аз първи предположих, че граф Дракула е българин. Проф. Овчаров доказа това мое твърдение", каза българинът с най-необичайното име.

"Манчестър Юнайтед е един от хората, които оказаха страхотно съдействие при разкопките", заяви проф. Николай Овчаров пред Нова тв.

"Кметът на Свищов също помогна за разработването на цялостния проект", допълни той. По думите му в археологическия обект са намерени многобройни находки от 20-вековната история на "Калето".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).