Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мецосопрано №1 преди концерта си във Варна: Разбрах колко обичам България, когато тръгнах по световните сцени
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 08.11.2017Коментари (0)2314
©
Най-записваното мецосопрано в света, бляскавата българска оперна прима Веселина Кацарова, сподели пред организаторите на концерта своето вълнение от предстоящата среща с изкушената варненска публика на 5 декември. Очертаващ се като артистична кулминация на празничните предколедни събития в морския град, концертът ще бъде наистина ексклузивен. Програмата му е разработена от Кацарова, нейния сценичен партньор - баритонът Сирил Ровери и маестро Филип Брид специално за варненските ценители, които са една изключително подготвена аудитория. Повече от 90 години градът е лятната фестивална столица на България и на неговите сцени са пели велики световни гласове.

"Изключително съм щастлива, че ще пея пред варненската публика - признава Веселина Кацарова. - За мен всяко идване в България нови огромно вълнение. На 24-годишна възраст подписах договор с Виенската опера и с Цюрихската опера и всичко се случваше толкова бързо. Аз разбрах колко обичам България, когато я напуснах и тръгнах по големите сцени. Бях много млада - претърпях голяма душевна криза - разделих се с родителите си, с роднините, но открих едно друго голямо семейство и то стана моят живот. Тогава ние бяхме страна, изолирана от Западния свят и аз изпитах шок от първата си среща на сцената с велик оперен глас - това беше Едита Груберова - легенда, огромен глас, огромно въздействие. Аз имах малка роля тогава - беше в самото начало на кариерата ми, но това да видя как Груберова не просто пее, а завладява публиката, беше разтърсващо преживяване за мен. Това преобърна света ми и ми даде посока. Имах шанса да пея с Владимир Атлантов, с Мирела Френи, с Пласидо Доминго, с Николай Гяуров, който беше изумителен музикант и човек. От него научих колко скромен може да бъде големият артист. Бих искала да предам това и на младите, които сега учат оперно пеене. Много исках да започна да предавам своя опит още докато съм активна певица и се радвам, че въпреки натоварената си програма, успявам да проведа и няколко майсторски класа - засега извън България. Вярвам, че имам какво да споделя и с българските нови гласове, надявам се да имаме възможност в следващите години. Защото мога да ги науча как да съхранят и развият своите вокални умения и да имат дълга успешна кариера."

Във Варна Веселина Кацарова заедно с известния френски баритон Сирил Ровери ще изпълни едни от от най-прочутите оперни арии и дуети от световната оперна съкровищница.

Концертът на Кацарова във Варна се организира от "Елит Проджектс Мениджмънт" - агенцията, която представя във Варна световни звезди като Найджъл Кенеди, Ричард Клайдерман, "Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс", "И музичи ди Рома", "Растрели" и др. Концертът се провежда в партньорство с ТМПЦ Варна.

Кацарова е най-записваното мецосопрано на нашето време, тя има издадени над 90 компакт диска за най-престижните звукозаписни компании. Удивително многообразният й репертоар обхваща над 65 главни роли и се простира от Монтеверди, Хендел и Моцарт през белкантовите композитори Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер. Призната е за една от най-добрите изпълнителки на Моцарт и Росини в света. Работи със звездните диригенти Колин Дейвис, Рикардо Мути, Зубин Мета, Даниел Баренбойм, партнира си с култови имена от съвременната оперна сцена като Пласидо Доминго, Хосе Кура, Роберто Аланя, Анна Нетребко, Самюел Рейми, Едита Груберова, Йонас Кауфман и др. Носител е на най-високите почетни титли за оперен изпълнител в Германия и Австрия, давани за изключителен принос към културата - "Кamerzingerin" на Виенската и на Баварската опера. Определяна от познавачите като "Мецосопрано №1" в света.

Билетите за концерта на Веселина Кацарова във ФКЦ са на цени от 30 до 100 лв. и могат да бъдат закупени от билетния център на ФКЦ, от касата на Държавна опера Варна, както и онлайн от www.fccvarna.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: