Музикални звезди от САЩ и България ще излязат на сцени във Варна и Добрич

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:55 / 01.06.2015
2957
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Диригентската академия, която е част от програмата на XVI лятна музикална академия, организирана от продуцентска компания "Варна Интернешънъл" със съдействието на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", ще завърши с няколко концертни програми.

Първият концерт е на 5 юни в концертната зала "Добрич" в град Добрич от 19 ч. и се осъществява със съдействието на община Добрич. Под диригентството на участниците в курса по дирижиране Томас Каунсъл, Джейсън Дънжи, Джон Кристиняк и Магдалена Танг ще прозвучи знаковата за музикалната класика оратория "Сътворението" от Йозеф Хайдн. Партньори са Симфоничният оркестър на Пазарджик и хоровият състав на Лятната музикална академия. Солисти са звездите на американското оперно изкуство Джейкъб Уил (бас-баритон), Хедър Хейл (сопран) и Рандъл Спиър (тенор).

Вторият концерт е на 6 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна от 19 ч. Ще бъде представена отново ораторията "Сътворението" на Хайдн със същия изпълнителски състав, а на диригентския пулт ще излезе маестро Диан Чобанов, един от водещите творци у нас и далеч зад границите на страната ни.

Третият концерт е на 7 юни в зала "Бах" на Евангелската методистка епископална църква във Варна от 15 ч., входът е свободен. Хор "Бел Канто" от Калифорния - САЩ, представителният смесен хор "Морски звуци" и Камерният оркестър на "Варна Интернешънъл" под диригентството на маестро Стивън Готхолд - изтъкнат музикален деец в САЩ, ще представят две забележителни творби на Йохан Себастиан Бах - "Магнификат" и "Бранденбургски концерт № 4", а така също и "Обоят на Габриел" от Енио Мориконе, както и църковна музика. Солисти са известни български и американски изпълнители: Лиляна Кондова - сопран, Вяра Железова - мецосопран, Джейсън Вест - тенор, Уолтър Суон - бас, Майкъл Емъри - цигулка, Ивон Хансброу - флейта, Цвета Паликарова - флейта, Холи Патерсън - обой.

Курсът за млади пианисти, който д-р Ю Джу Лий от САЩ ще води безвъзмездно в Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна, ще завърши с рецитал на известната американска пианистка на 3 юни от 18,30 ч. в концертното студио на Радио Варна. Входът е свободен. И курсът, и рециталът са част от програмата на XVI лятна музикална академия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Слабото място на хиляди шофьори
Вижте за колко милиона се продава имението на Матю Пери
Нов български трилър на холивудски режисьор и с участието на Кера...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Маги - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).