Музиката на гениален арменски композитор развълнува стотици във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:06 / 10.12.2019
1355
Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна отново се оказа тясна, за да побере желаещите да се насладят на концерт на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“. Звездите на вечерта бяха младите и изключително талантливи музиканти от Армения - Хасмик Харутюнян и Етери Хованисян. Хасмик е вече позната на варненската публика. През пролетта на 2019-та година имахме възможността да се възхитим на вокалния талант на оперната прима и да се уверим в това, че с право е наричана "славеят на Армения“.

Етери Хованисян е изпълнител на канун. Уникалният струнен инструмент е един от водещите в ансамблите за традиционна арменска музика. Етери разчувства и пренесе публиката на концерта в безвремието на музикалната хармония на Гомидас.

В допълнение имахме удоволствието да чуем изпълненията на варненския пианист Арис Кешишян и AGBU Chamber Orchestra Varna, с диригент маестро Левон Манукян.

Концертът бе част от Културния календар на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“. Събитията организирани от съюза имат за цел създаване на фонд за подпомагане на млади хора, в сферата на образованието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков се оттегля от турнето в САЩ - изпитвал нетърпими б...
Рачков издаде какъв е хонорарът на Фънки
Сектанти отнемат децата на една от най-известните актриси
Четирима мъже на финала на Hell's kitchen?
Люси: Не искам да работя с Ивана и Емилия
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).