На 4 април откриват "Master of Art" 2019 във Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
10:21 / 02.04.2019
1542
Филмовият фестивал "Мастер оф Арт“ е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Той се провежда в три града в България — София, Пловдив и Варна. Фестивалът е фокусиран върху различни артистични подходи в изкуството. Неговата програма е посветена на документалното кино, което разглежда творческите виждания върху историята на изкуството и съвременното изкуство, както и отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време. Целта на фестивала е да показва документални филми, които представят талантите и творческия процес в следните категории: Архитектура и Дизайн, Изкуство и деца, Съвременно изкуство, Кулинарно изкуство, Изобразителнo изкуство и Фотография, Литература, Музика и Танц, Театър и Кино. Фестивалът обръща внимание също и върху съвременните тенденции във Видео арт и Арт рекламата, както и върху Изкуството във видеоигрите.

Мисията на филмовия фестивал "Мастер оф Арт“ е да се превърне в алтернативна платформа на масовата култура. Фестивалът е най-големият в Източна Европа форум за млади документалисти, изкушени да разказват вдъхновяващи истории за изкуството. 

Филмовият фестивал "Мастер оф Арт“ се организира от продуцентска компания СПОТЛАЙТ, Националния дворец на културата и Фондация “Master of Art" със финансовата подкрепа на Фонд “Култура" на Община Варна, Фондация “Америка за България" и на Националния филмов център. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе от 4 до 25 април едновременно в София, Пловдив и Варна.

Филмовите прожекции ще се проведат във Фестивален и конгресен център - Варна и в Cinema Room на Contemporary Space.

Билети на касите на ФКЦ и Contemporary Space. Стандартен билет 8 лв., 6 лв. за учащи и пенсионери.

Master Pass - осигуряващ достъп до всички прожекции от фестивалната програма

(на касите на ФКЦ и Contemporary Space) 40 лв. стандартен Master Pass, 32 лв. с намаление за учащи и пенсионери.

На 4 април от 20 ч. във ФКЦ ще е откриванeто на Master Of Art 2019 Варна.

4 април, Contemporary Space, 21:30 - Музикално събитие по случай откриването на фестивала с авторската музика на София Димитрова (Live Set), както и сет на DYoung.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Шеф Кустев с изненадващ ход, ето къде ще го видим
Мариан Бачев продавал пуканки, Бойко Кръстанов пък бил на пазара ...
Той е само на 10 години, но се занимава с мотокрос и иска да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).