Над 2000 души аплодираха Васко Василев във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:41 / 06.11.2018
2637
Над 2000 души аплодираха Васко Василев по време на концерта му във Варна. Морската столица постави начало на националното турне на виртуоза, което освен Варна, включва още Русе, Пловдив и София.

Световноизвестният музикант излезе на сцената заедно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от цял свят – Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и разбира се, България. Годишните времена на Пиацола и Вивалди, филмова музика на Мориконе, както и поп и рок хитове парчета на Стинг, Лаура Пергозили и други бяха част от музикалния спектакъл, който Васко Василев подари на публиката. Завръщането му на варненската сцена се случва след над 2-годишна пауза.

Следващите градове, които ще посрещнат виртуозния цигулар, са Русе (6 ноември), Пловдив (8 ноември) и София (10 и 11 ноември).

Освен в рамките на националното му турне, почитателите на класическата музика могат да чуят Васко Василев, като закупят и първия му албум с изпълнения на живо, който може да бъде открит в магазини в страната. Албумът включва негови изпълнения на живо от концерта му в зала 1 на НДК през декември миналата година, с участие на творческия му партньор Памела Никълсън и солисти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Замениха Деси Стоянова
22-годишната носителка на "Оскар" и "Грами" си призна: Винаги съм...
Арестуваха Жерар Депардийо
BTV открадна кадър на БНТ?
С присадени сърце и бъбрек: Българинът, покорил Килиманджаро е на...
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).