Нещо много интересно приближава Земята

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:07 / 18.01.2023
599
Зелена комета, известна като C/2022 E3 (ZTF), се доближава до Земята и бе заснета в сряда от район край Дребер, в северната част на Германия, предаде ДПА.

Кометата, която наближава Земята веднъж на 50 000 години, ще бъде най-близо до планетата ни на 1 февруари. Тогава тя ще е на разстояние от 42 милиона километра - една трета от разстоянието между Земята и Слънцето.

Най-благоприятният период за наблюдението ѝ вероятно ще е в края на януари, когато ще има по-слаба лунна светлина, но ако времето е благоприятно. При повече късмет кометата ще се вижда и с просто око, а със сигурност ще може да се наблюдава с бинокъл или телескоп.

Кометата е заснета в сряда от Германия с обектив с голяма апертура и дълга експозиция, като фотоапаратът е бил насочен на север. Небесното тяло с опашка, дълга около 50 000 км и блещука в зелено. Според Германския Аерокосмически център зеленият цвят е резултат от газ, образуван под въздействие на топлината от слънчевите лъчи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).