Нора Нова оставя милион на племенницата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:25 / 16.02.2022
1270
Ахинора Куманова, по-позната на широката публика с псевдонима си Нора Нова, почина преди дни.

Певицата е починала на 9 февруари на 93-годишна възраст.

Тъжната новина бе съобщена от нейни приятели, които публикуваха свои спомени със знаменитата изпълнителка.

"Загубих любимата си съседка и приятелка Нора Нова. Освен ексцентрична звезда, тя беше и слънчев лъч, идващ от Мюнхен, за да освети пътя и моя и на всички, току- що излизащи от социализма. От първите дни на демокрацията, до почти последния и миг, ние бяхме и останахме приятели. Щастлив съм, че последния й рожден ден на 8 май 2021 година направих аз, в нейна чест в дома ми. Нека почива в мир и да свети отгоре ни, както винаги го е правила“, написа Евгени Минчев в профила си във Фейсбук.

Куманова е родена в семейството на баща дипломат и майка оперна певица. Част от детството си прекарва в Берлин, където баща ѝ е посланик по времето на цар Борис III. По време на Втората световна война с баща си и сестра си се завръщат в България. С настъпването на комунизма чичо ѝ е убит от Народния съд, а баща ѝ лежи два пъти в лагера Белене.

Трудният житейски път на певицата продължава и по-късно, когато по време на Унгарските събития лежи в затвора, а впоследствие бива насилствено разведена от първия си съпруг.

Като певица Нора Нова става известна с песента си "ЦУМ, ЦУМ, ЦУМ“, която освен в България е записана и в Румъния от лейбъла Electrecord.

Въпреки че не представлява страната ни, а Федерална република Германия, тя е първата родна изпълнителка, пяла на конкурса Евровизия. Това се случва през 1964 г., когато тя се явява с песента Man gewöhnt sich so schnell an das Schöne. Нора Нова и до ден-днешен държи рекорда за музикална творба с най-дълго име на конкурса.

Певицата, за съжаление, не успява да се класира на предна позиция. По-късно пък оригиналният запис на песента й е изгубен при пожар в студиата на Датската телевизия. Въпреки това аудио запис оцелява и може да се слуша онлайн.

Приживе певицата продаде огромния си апартамент в столицата за 500 000 евро. Парите от продажбата ще отидат при единствената й наследничка - племенницата й, която живее в Германия. Тя е дъщеря на по-голямата й сестра Илка, пише "Галерия".

Виж коментарите (0)

Още по темата (3610):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Стана ясно каква е причината за смъртта на Ивана Тръмп
Още новини от Любопитни новини:
Не правете тези шест грешки при възпитанието на детето и сигурно ...
Седалките в колата ви са магнит за мистериозни петна – ето как да...
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеална...
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).