Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нов албум бележи 13 години на сцена за група "Севи"
Автор: Харитина Агопян 12:18 / 03.11.2023Коментари (0)595
©
Светлана Близнакова, вокалист на група "Севи“ и китаристът Рали Велинов гостуваха в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“ днес. Те представят нов албумът "Генезис“, който излиза на 9 ноември. На 11 ще бъде световната премиера във всички онлайн платформи, казаха музикантите.

Според Близнакова, човек винаги трябва да се стреми към нови успехи. "В днешно време е ключово да пускаме максимално много сингли, за да дадеш най-добър шанс на албума "Генезис“. Сега издадохме Insane, пети сингъл от новия ни албум. Той ни отне 3 години и събра много емоции“, сподели тя.

Четирима барабанисти, трима китаристи, двама вокалисти и един басист са вложили творчеството си в албума. "Темите ни стават все по-философски, поставяме акцент върху изплъзването на ценностите в твърде динамичния свят. Винаги има надежда – в албума също се усеща това разбиране. От нас зависи светът да бъде по-добър“, разсъждава Близнакова.

Велинов свидетелства, че всяка група си мечтае за голямата сцена. "Миналата година имахме възможност да пеем в Германия с Джеф Тейт. Изнасяхме концерти в цялата страна и беше много приятно. Това беше най-силното докосване до същината на рока“, поясни музикантът.

"В Германия се срещнахме на живо с продуцента на Scorpions, който е легендарен. Имахме удоволствието да му гостуваме в дома, да се запознаем с инженера на Майкъл Джекъсн - Майкъл Принс, с перкусиониста на Стинг и други творци, спечелили "Грами“, каза още той. "Срещите с творческия директор на Уитни Хюстън също заслужават отбелязване – Майкъл Бейкър. Две седмици с него прекарахме в студио в Италия. В последния момент при него се появи друг проект с осигурено финансиране – дъщерята на арабски шейх реши да става певица, докато ние търсехме инвеститор“, обясни още Рали Велинов.

"В албума сме вложили собственото си усещане за света. Луксът, удобството, безспирното състезание между хората заместват ценностите“, убеден е китаристът.

"Севи“ са имали много интересни преживявания в 13-годишната си история, които определят като куриози. "Пътувахме за италиански фестивал със стара кола на газ. Беше пълна с фойерверки за шоу, газовата уредба се развали и беше голям зор да я избутаме от тунела, където заседнахме. Присъедини се и полицията, беше голямо бутане“, разказаха музикантите.

Бандата има и книга – "Да бъдеш себе си“, в която разказва за творческия си път.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: