Новият джаз фестивал на Варна ни предлага гениални произведения

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
15:57 / 07.05.2019
1752
Музиката на Арета Франклин, изпълнена от холандската певица Ширма Роуз, ще звучи на живо на 18 май в рамките на фестиавала VARNA JAZZ DAYS FESTIVAL 2019.

В програмата на фестивала, който ще се проведе на 18 и 19 май във вътрешния двор на Археологическия музей във Варна могат да бъдат чути част от гениалните произведения на Телониъс Монк и Арета Франклин, като изпълнител на музиката на Арета специално от Холандия пристига  нашумялата със своя богат, нежен и плътен глас, родом от карибските острови Ширма Роуз. Втората вечер ще е наистина фестивална – танци под съпровод на музиканти. Нестандартна за Варна формация, която включва и младежи от училището по изкуства Добри Христов ще свирят заедно с младежи от танцовата школа по улични танци The center, а всеки, който има желание да се включи и има опит с хореография, може да го направи на страницата на фестивала във фейсбук. Работилницата ще започне от 13:00 часа, а концертът е от 18:00 на 19 май, от 20:00 часа Десислава Андонова (DJ DESY) ще представи своя най-нов авторски проект.

Музикантите, които ще вземат участие тази година във фестивала са добре познати на варненци. Нейко Бодуров, Стоян Роянов Я-Я, Петър Момчев, Димитър Бодуров, Венцеслав Марков, Борислав Петров, Божидар Василев Тrombobby, Димитър Горчаков, Васил Вутев, Страцимир Павлов, Нейчо Петров Реджи, Валери Ценков.

За общата музикална атмосфера ще се погрижат популярните с превъзходния си музикален вкус  DJ Jijo и Добо Мързов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).