Общината все още без мнение за сливането на театъра и операта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:16 / 22.07.2010
1117
Община Варна още е без официално становище относно сливането на операта и театъра, става ясно от думите на зам.-кмета по културата и образованието Коста Базитов. При него е постъпило писмо от директора на Драмата Пламен Димитров. То е адресирано до кмета Кирил Йорданов. В него той уведомявал служителите на администрацията, че поради обединението е вероятно да се увеличат разходите на новата структура.

Всяка година общината дарява някой и друг лев на трите културни института. Парите са само за гориво. Но според плана на министерството бъдещото звено може да се нуждае от още средства за издръжка, притеснявал се шефът на института. От думите на зам.-кмета стана ясно, че за заличаването на "Стоян Бъчваров" от името на Драмата все още не е ставало въпрос.

"Обединението на двете институции под една шапка е културна инвазия на министерството. Имам информация, че в софийските такава реорганизация няма, а тя е насочена повече към регионалните. Ясно е, че образованието и културата имат нужда от реформа. Но е нужен сериозен анализ на администрацията, за да се даде становище", коментира Коста Базитов.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Актриса, известна у нас като Джема от "Любовницата на Граминя", и...
Как да предотвратим усложненията при хипертония?
Свилен Ноев от "Остава": Артистите винаги трябва да се съмняват д...
Макс Баклаян: Когато накараме парите да работят за нас, тогава см...
Съдят рапъра Кание Уест за сексуален тормоз над негова бивша асис...
Българите луднаха да купуват къщи на морето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).