Описват историята на българската полиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:47 / 01.03.2010
1158
На българската полиция ще е посветено следващото издание на Клуба на приятелите на книгата „Букинист". Намеренията му са да опише историята и развитието на полицията от създаването й до сега. Библиофилското издание ще съдържа и 12-те полицейски химна, създадени през годините, каза председателят на клуба Георги Стефанов. Книгата се подготвя за Архангеловден (8 ноември), но вероятно ще бъде готова още за 1 ноември, когато отбелязваме Деня на народните будители. Предвижда се премиерата й да бъде съпътствана от концерт на Оркестъра на бившата школа на Министерството на вътрешните работи.

На 140-годишнината от създаването на Българската екзархия пък е посветено 18-ото издание на „Букинист", което бе официално представено тази събота. Книгата съдържа ценни архивни материали и фотоси, събирани в продължение на повече от година. Съставена е от три части - „Рекохме", „Сторихме" и „За честта и славата на християнската вяра". В представянето на изданието се включиха и деца от театралната школа „Златното ключе", които прочетоха няколко молитви на ученика и класа.

С книгата „Българската екзархия - 1870 г." вече разполагат началникът на Регионалния инспекторат по образованието Николина Даскалова, директорът на Общинския детски комплекс Монка Николова, ръководителят на „Златното ключе" Сия Папазова, експертът по религия към РИО Ивелина Стоева, както и директорите на ЦДГ №8 и ОУ „Панайот Волов". Те получиха изданието за приноса си в създаването и утвърждаването на школите по православни християнски ценности към детския комплекс.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева
Никол от Hell’s Kitchen призна какво я е сринало в последната сед...
Нов хазартен оператор стартира до дни
Ива Дойчинова: Книгата "Многото стаи на сърцето" съдържа много фи...
Енчо Керязов за "Нощ на звездите": Тези деца са изключително тала...
Чатбот, преструващ се на свещеник, приканва да се изповядате


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).