Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Откритие" посреща международните си участници с концерт "Звездите на Варна"
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 14.05.2015Коментари (0)2638
©
Верни на идеята, че талантът трябва да се търси, развива и подкрепя, и тази година организаторите предлагат на меломаните само качествена авторска музика и изпълнители, които безспорно притежават талант, артистизъм, глас и харизма. 24-тия Международен музикален поп фестивал "Откритие 2015" отново събира на една сцена най-младите поп и рок певци на Източна и Западна Европа, Балканите и Азия.

Към наградите на 24-тото "Откритие" в конкурсите за песен и за изпълнител са се устремили 15 участници от 14 държави. Изпълнителите, които бяха подбрани за участие след предварителна селекция са от Италия, Малта, Сан Марино, Русия, Турция, Азербайджан, Испания, Армения, Казахстан, Беларус, Хърватия, Словения, Сърбия и България.

Част от участниците стъпват за първи път на международна музикална сцена, други вече са печелили награди от престижни музикални форуми в страните си и по света и имат в дискографията си по няколко албума. Повечето изпълнители пишат авторска музика или участват в други артистични проекти със собствени композиции, аранжименти и лирика. Сред певците има не само професионални музиканти, композитори и аранжори, но също театрални и кино актьори, телевизионни и радио водещи, университетски докторанти и дори режисьор на музикални спектакли.

Биографиите на участниците в "Откритие 2015" са изключително интересни. Имаме финалист от 65-тия фестивал за популярна музика "Сан Ремо" в Италия (Мануел Финоти). Ще чуем изпълнител, чиято голяма страст е рок музиката, с над 200 сценични участия в рок-опери и музикални спектакли, с над 50 авторски парчета и музика към национална драматична пиеса (Дино, Хърватия). Ще пее театрална актриса, която е била ученичка на небезизвестната откривателка на таланти Ивана Чъбък (нейни ученици са били Брат Пит, Чарлийз Терон, Антъни Хопкинс, Никълъс Кейдж, Ева Мендес) и в момента прави режисурата на първия си мюзикъл. Ще участва вокално дуо, което е вдигало на крака хиляди фенове на италианската шлагерна музика с интерпретациите си в стил соул, джаз, фънк и блус на песни на Адриано Челентано, Тото Кутуньо, Джани Моранди, Ал Бано, Рики е Повери (Monnalisa, Италия). На сцената ще стъпят и дебютанти, които със сигурност ще впечатлят публиката с вокалните си качества и артистични умения.

България ще бъде представена от финалиста на второто издание на "Гласът на България" Тодор Гаджалов. Класиралият се на четвърто място в популярния тв формат певец, е работил с много признати български имена, като Миро, Данчо Караджов, Орлин Горанов и др.

Финалната фаза на ММФ "Откритие 2015" започва на 15-ти май от 20 часа в Концертното студио на БНР - Радио Варна с музикалния проект "Звездите на Варна" - оперната прима Бойка Василева, която ще изпълни класически оперни арии и песни на Едит Пиаф; певицата Десислава Добрева, която ще представи поп-джаз и най-големите хитове от своя репертоар; китарното дуо Георги Харизанов (класическа китара) и Венцислав Стоянов - Баго (бас китара), с композиции от най-новия им музикален проект "Blues-merizing".

На 16-ти май от 18.30 на сцената на ДТ "Стоян Бъчваров" във Варна започва конкурсната програма на фестивала в категориите за най-добра песен и за най-добър изпълнител. Тогава ще бъдат връчени и наградите на 24-тия международен музикален поп-фестивал "Откритие 2015".

За втора поредна година се осъществява и международният радио конкурс "Откритие, Варна 2015", в който се включиха БНР - Радио Варна, Националното радио на Азербайджан и интернет-радиото "Голд стар" - Русия. В момента те излъчват селектираните песни от международния конкурс за песен "Откритие 2015".

На гала вечерта на победителите, композицията, събрала най-много гласове на радиослушателите ще получи специална награда.

И през тази година "Откритие 2015" предлага на варненската публика богата съпътстваща програма, която започна през Април с концерти на българската поп-звезда Миро и салса формацията "Тумбаито". Предстои също традиционната изложба "Откритие", осъществяваща се за осми пореден път с подкрепата на галерия "Актив арт" и тази година ще представи експозицията - скулптура и рисунка на младата художничка Надежда Антова. Изложбата ще бъде открита на 14 май, в 18,00 ч.

Във филмовата програма на ММФ "Откритие 2015" тази година са включени прожекциите на документалните филми "АBBA: любов, триумф, раздели" (2014 г, реж. Георги Тошев) и "Париж на Богдана Карадочева"(2014 г, реж. Ема Константинова/Георги Тошев), които се осъществяват със съдействието на екипа на документалната поредица по bTV "Непознатите" и продуцента и журналист Георги Тошев.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: