Петя Дикова призна коя е нейната лична борба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:11 / 14.05.2023
4852
Много се вълнувам от думи, които понякога са изпразнили част от съдържанието си като "традиция" и "памет". Много бих искала самата аз, моето семейство и обкръжение да се поучим от хубави примери. Това каза за предаването "Един неделен ден по шосето" на "Фокус" Петя Дикова. За нея кралското семейство е една приказка, от която ние всички можем да се поучим. 

"Кралското семейство умее да разказва приказки. Много от големите умове на България, когато се изказаха в контекста на коронацията, всички се обединиха около общата теза, че тук много по-малко ценим ценностите, традициите и паметта. Затова за мен това освен едно показно как в ерата на дигиталното, когато имаме изкуствен интелект и пращаме хора на космически туризъм, ние всъщност може да приковем вниманието на целия свят върху едни мъже и жени в роби, които си разменят корони. В една церемония с три корони, две карети и наистина смятам, че можем да вземем нещо, което да ни направи малко по-съвестни ние българите", каза още тя.

Петя Дикова уточни, че в деня на коронацията тя не е пропуснала да честити нашия празник - Гергьовден. 

"Аз не искам да съм чуждопоклонник и не съм, просто се опитвам да взимам добри примери", категорична бе тя. 

Според нея при кралското семейство има една опаковка на уважение, добронамереност, спазване на протокол, дистанция и уважение към по-възрастния.

"Аз имам огромен комплекс, че много често в нашето общество сякаш не просто всяко чудо е за три дни, а за три часа. Имам комплекс и тъгувам по това, че много често паметта ни е краткосрочна. Отиват си наши любимци в изкуството и науката, дори политици, които хората са обичали и те много бързо биват забравени. Новото, дигиталното, някакси много бързо изтрива аналоговото, но аз съм далеч от такъв сблъсък между old school и новото. Просто казвам, че когато гледам към тяхното семейство изглежда, че има значение какво е направил баща ти преди теб, дядо ти и всички останали 43-ма крале преди тях. Понякога у нас се чувствам сякаш няма значение какво си направил вчера, има арогантност, "всичко започва от мен", "всичко започва от днес", "всичко започва от опаковката". И това е моята лична борба, моят личен протест и моят личен избор да избирам от кого да се опитвам да се уча и да ставам по-добра", каза още Петя Дикова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (31):
12.11.2023 Крал Чарлз III откри статуя на покойната си майка кралица Елизабет
28.10.2023 Чарлз III ще ползва специално изрисувани коли при първата си държавна
визита
10.08.2023 Кралица Елизабет II излиза от обращение, влиза кралят
05.07.2023 Чарлз III ще получи най-ценната и древна корона на Обединеното кралство
24.05.2023 Защо Чарлз III ще има втора коронация?
18.05.2023 Уилям и Кейт ще стават влогъри?
Още новини от Любопитни новини:
Русенската и Варненската опера гостуват на Люлякови музикални веч...
Почина дизайнерът, който изработи свещеническо облекло за папа Йо...
Световноизвестен певец с български корени празнува днес
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Ако работите на компютър, не забравяйте правилото 20-20-20 и пийт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).