Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Помен за Христо Живков събра арт гилдията
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 10.05.2023Коментари (0)3172
Три жени приемаха съболезнованията по време на помена за без време отишлия си Христо Живков. Първите две бяха големите любови на актьора - писателката и психолог Виргиния Захариева, с която той изживя близо 16-годишна красива любовна история, и жената, която бе до него в последните няколко години от земния му път - Ружа Колева. Заедно с тях съболезнования приемаше и майката на актьора.

Десетки от най-ярките кино и театрални звезди на България, много от най-изтъкнатите културтрегери и лица от малкия екран събра в църквата "Света София" панихидата в памет на актьора Христо Живков. Преди два месеца Йоан Богослов от "Страстите Христови" загуби битката с рака само на 48-годишна възраст.

Инициатори на първия помен в родината на Живков са освен неговото семейство телевизионерът Дими Стоянович и сценаристът и тв водещ Георги Тошев. Приживе те са били едни от най-близките приятели на красавеца, който издъхна в Лос Анджелис.

"Много ми е мъчно за Христо", едва промълви ветеранката на "Армията" Меглена Караламбова, която също почете паметта на Христо Живков заедно с дъщеря си. Голямата актриса се бе отказала от черния цвят и се появи в храма в спортно облекло - светлосиньо яке и дънки, пише "България Днес".

Със светлобежово манто и платинено руса прическа тип "конска опашка" грееше на печалното събитие ВИП пиарката Ива Екимова. Дъщеря й - младата поп звезда Дара Екимова, бе облякла черно поло и сако в същия цвят, което бе сюрприз за хората, свикнали да я виждат в одежди в крещящи цветове на сцената.

В сивобежов шлифер и вечната си пепеляворуса подстрижка запали свещ в църквата за упокой на душата на своя колега и Койна Русева. В патешко жълто яке пък се прегръщаше със скърбящите близки на покойния актьор Китодар Тодоров.

"Не мога да кажа нищо, освен че загубихме Христо, и това е много трагично", каза актьорът Христо Шопов. Героят от култовия филм "Вчера" също бе в синьо яке, а съпругата му Мариана Станишева, с красиво посребрена коса, често поднасяше кърпичка към очите си, за да бърше сълзите си.

В почти идентични черни манта дойдоха на панихидата телевизионерката Севда Шишманова и актрисата Мая Бежанска. Сред скърбящите за Христо Живков бе и актрисата и тв водеща Лара Златарева - Кака Лара, а Башар Рахал, въпреки че пристигна с малко закъснение, до края на опелото не се отдели от красиво кестеняво миньонче - вероятно новото му гадже. 

Сред опечалените колеги на звездата от хитовата лента на Мел Гибсън се открояваше и Деси Тенекеджиева. С широкопола шапка размер XXL, закриваща лицето й почит до брадичката, вдовицата на покойния режисьор Стоян Камбарев бе неузнаваема. Тенекеджиева бе надянала и огромни черни очила, но присъстващите отбелязаха, че носът на актрисата е претърпял хирургична трансформация и е станал по-миниатюрен и по-прав. Дали Деси е излекувала вече обемистия ечемик на дясното си око, остана загадка, но заради него тя без малко да отмени връчването на годишните награди на фондация "Стоян Камбарев" в края на април.

Черни дрехи бе избрал за помена на отишлия си без време актьор и режисьорът Лъчезар Аврамов, който е бил съученик на Христо Живков в елитно училище в центъра на София. Синът на Богдана Карадочева не криеше мъката си от загубата на своя близък приятел, но прие поканата на неговата приятелка Ружа Колева да изпият чаша вино в памет на екранния Йоан Богослов в тузарски столичен ресторант.



Още по темата: общо новини по темата: 6916
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: