Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Продадоха на търг неразопакован телефон за колосалните 63 000 долара
Автор: Екип Varna24.bg 12:29 / 22.02.2023Коментари (0)788
©
Запечатан оригинален iPhone от 2007 г. беше продаден на търг за над 63 000 долара – истински рекорд за серията до момента.

Търгът, проведен от LCG Auctions, стартира на 2 февруари и приключи на 19 февруари. След получаване на 27 оферти ‌артикулът се продаде за 63 356.40 долара, или над 105 пъти повече от първоначалната цена на дребно на устройството от 599 долара.

Според Business Insider първоначалният собственик на устройството е получил устройството като подарък от приятели през 2007 г., но никога не го е използвал, тъй като iPhone по онова време е можел да използва само мрежата на AT&T. Съответно жената просто оставила телефона неотворен през следващите 15 години, пише hicomm.bg. Обявата за търга гласяла: 

"Много желан фабрично запечатан първо поколение оригинален Apple iPhone от 2007 г.“

"Едно от най-важните и повсеместни изобретения на нашия живот, iPhone беше представен за първи път от Стив Джобс на 9 януари 2007 г. на MacWorld в Сан Франциско. Малко повече от пет месеца по-късно беше пуснат на дребно за 499/599 долара на 29 юни. Оригиналният iPhone включваше 4/8 GB място за съхранение, иновативен сензорен екран, 2-мегапикселова камера и уеб браузър. Емблематичната кутия съдържаше изображение на iPhone в реален размер с 12 икони на екрана. Той бързо се превърна в най-успешния продукт на Apple, промени завинаги индустрията на смартфоните и беше обявен за изобретение на годината от списание Time през 2007 г.“, продължава описанието.

Оригиналният първи iPhone във фабрично запечатано състояние е широко смятан за ценен актив сред колекционерите от висок клас. Впечатляващите публични продажби от 35 414 долара през август и 39 339 долара през октомври миналата година доведоха до широко медийно отразяване от големи издания, включително Wall Street Journal, CNBC, Fox Business и други. Няма съмнение, че интересът към културно значими колекционерски предмети бързо нараства и въпреки впечатляващите цифри на продажбите, мнозина смятат, че пространството все още е в начален стадий. 

"Имаме удоволствието да ви представим емблематичен фабрично запечатан iPhone за първи път в изключително състояние. Нашето предложение беше изпратено от първоначалния собственик на телефона, Карън Грийн, и е съчетано със страхотна предистория, която беше споделена за първи път в сегмента за търсене на съкровища на синдикираното телевизионно шоу "Докторът и дивата“. Почти 16-годишен, телефонът изглежда великолепно, демонстрирайки остри ъгли отпред и отзад, наситени цветове и "свежи“ функции на корпуса. Етикетите на гърба са непокътнати под печата и износването на корпуса е минимално. Това е първият оригинален iPhone в приемливо състояние, който попада на търг след рекордната продажба през октомври. Наистина забележително произведение с голяма привлекателност както за колекционери, така и за инвеститори.“

През август и октомври миналата година подобен оригинален ‌iPhone‌ беше продаден за 35 000 до 39 000 долара на търг, което се превърна в най-високата сума, плащана някога за устройството. Следователно продажната цена от 63 356.40 долара на последния наличен модел е нов рекорден връх за запечатан ‌iPhone‌ на търг.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: