Продуцентът на "Мис България" Гаел Санчес: Отказах да приема какъвто и да било бакшиш

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:57 / 08.09.2023
945
Отказах да приема какъвто и да било бакшиш или корупция за конкурса "Мис България", защото искам всяко момиче да има възможността да спечели по естествен начин. Това сподели в интервю пред Евгения Трифонова от Sofia24.bg продуцентът и предприемач Гаел Бонел Санчес, който е новият организатор на звездното събитие.

"Момичетата имат мечти и никой няма право да им ги отнема. Когато поех “Мис България", идеята беше да създам връзка между България и Холивуд. Видях, че има много потенциал в красивите момичета тук. Конкурсът е прекрасен, но през годините, малко по малко популярността му е спаднала и смятам, че трябва да му върнем светлината, която заслужава", споделя Санчес.

В родната страна на Гаел - Франция, обществото цяла година чака с нетърпение състезанието по красота: "Конкурсът "Мис Франция" е едно от най-гледаните събития през годината. Събира публика от 30-40 милиона души".

Организаторът, който е работил зад кулисите и на френския конкурс за красота, отбелязва, че у нас популярността и достоверността на “Мис България" в очите на публиката са паднали значително.

“Заради корупцията, зрителите, а и момичетата са изгубили интерес към конкурса. Така че целият екип работим здраво, за да върнем доверието в "Мис България", споделя той. Санчес е присъствал на целия процес по избиране на кандидатите, за да се увери максимално, че всичко ще е честно.

Според него проблемът с "нагласените" участнички в конкурси за красота не е само у нас: "Това се случва и в други държави, намесва се политика… Не трябва да е така."

Организаторът се оплаква от липсата на подкрепа от страната. “Нямаме никаква подкрепа да превърнем конкурса в нещо голямо. Вече от 8 години съм в България и съм реализирал много проекти. Вложил съм много пари, но никога не получаваме адекватна подкрепа от държавата. Бих искал да се обърна към министъра на културата и на всички в министерството, че са добре дошли да ни подкрепят. Добре дошли са да участват, нека дойдат и видят какво правим за държавата", казва той.

Санчес смята, че българските бизнесмени нямат навика да влагат в подобни мероприятия: “Трябва да насърчаваме инвеститорите в България да не влагат само в сигурни печалби, а и в енергия, хъс, страст, за да направят тази страна по-добра."

Френският предприемач е защитник на естествената красота: "Момичето, което ще спечели, ще представлява страната пред целия свят. Пластичните операции не са правилния начин да се популяризира българската красота - така изпращаме грешно послание на световната публика. Именно затова промених този регламент в "Мис България". Не исках никакви очевидни интервенции. Нямам против такива намеси, ако са направени добре и ако причините за тях са основателни", споделя той.

Гаел Санчес от години работи в сферата на киноиндустрията както в родната си Франция, така и у нас: "Млади хора често ме питат: "Гаел, ти си французин. Какво правиш в България?" Този въпрос много ме изненадва, понеже България е толкова красива страна и те не са наясно, че ние (ето, казвам “ние") имаме голяма индустрия.“ Санчес дава за пример филмовото студио Nu Boyana (Филмово студио "Ню Бояна"), където работи от няколко години като продуцент, партньор и Мениджър бизнес развитие. 

"Всички искат да са известни, да са артисти и т.н., но даже и не смеят да почукат на вратата на студио", споделя бизнесменът. "Оплакват се, че са известни в България, но не знаят как да станат известни по целия свят. Например, когато един изпълнител от САЩ е известен в Америка, целия свят знае за него. Защо? Защото това е част от тяхната култура." Продуцентът съветва младите да се възползват от факта, че Холивуд е в България: "Тук има големи компании, дошли да правят бизнес у нас."

На въпрос дали подкрепя твърдението, че българките са най-красивите жени в света, Санчес отговори: "Смятам, че има красота по целия свят, без значение от държавата. Въпрос е да я откриеш, културата също е от значение. Това, което според мен е специфично за България и балканските страни е фактът, че жените се грижат за себе си. Те инвестират в начина си на живот, тренират, ядат здравословно… Полагат много грижи и според мен там е и разликата с останалата част от света. Предприемачът смята, че по този начин момичетата са подготвени както за “Мис България", така и за всякакви подобни предизвикателства.

Конкурсът "Мис България 2023" ще се състои на 10 септември. Водещ на модната надпревара ще бъде Орлин Павлов, а журито ще включва членове на кралското семейство на Камбоджа, принцесата Джена Нородом и нейната сестра, принцеса Ема Нородом.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5635):
23.05.2024 Спасиха имението на Елвис Пресли. Засега
23.05.2024 Наско Месечков избухна срещу хейтърите
23.05.2024 Настроението на Уилям подсказа връща ли се скоро Кейт за публични изяви
23.05.2024 Алекс Сърчаджиева ще "изпържи" Ивана с въпроси
23.05.2024 Сигнал до СЕМ: Явна дискриминация и откровено сексистко отношение в "Ергенът"! Искаме спиране на предаването!
23.05.2024 След 20 години пауза известна попфолк певица се завръща на сцената
Още новини от Любопитни новини:
Певицата Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам,...
Сигнал до СЕМ: Явна дискриминация и откровено сексистко отношение...
Ясновидец каза точната дата, на която може да започне Третата све...
На 68 години почина легендарен български спортист
Внезапно си отиде Пламен Асенов
След мощните магнитни бури, които удариха Земята: Настъпиха някои...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).