Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Раз-два-три и вече е на 97 - тя е "кръстника на фитнеса"
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 26.09.2023Коментари (0)4726
©
Илейн ЛаЛан, известна още като "първата дама на фитнеса" е вече на 97 години, но продължава да тренира ежедневно. Всяка сутрин тя започва с раздвижване. "Двадесет минути на ден ми дават добро начало", споделя тя.

Прозвището си Илейн си спечелва заради активната си работа в сферата на фитнеса и империята, която изгражда заедно със съпруга си Джак ЛаЛан. Той пък е известен още като "кръстника на фитнеса". През 2011 г. почива. Двамата заедно са били начело на верига фитнес зали с над 100 локации, търговия с добавки и оборудване, водили са и телевизионно шоу.

Американката е все така физически активна и до днес. Последните пет години обаче не са били никак леки за нея, тъй като тогава преживява няколко падания, от които бавно се възстановява. Добрата й подготовка обаче й помага отново да си върне активността.

Съветът й към всеки един човек е да се движи, тъй като липсата на движение е това, което с времето ни прави все по-обездвижени и ни създава дългосрочни проблеми.

Самата Илейн ЛаЛан ежедневно прави коремни преси и лицеви опори - две много основни упражнения. Тя започва сутрешната си гимнастика от леглото, изпъната върху завивките, с 12 коремни преси. След това се насочва към банята, където пък прави лицеви опори, опирайки се на мивката.

След малка почивка, за да се облече и гримира, се отправя към фитнеса си вкъщи, където първия уред, към който се насочва, е пътеката за бягане. После идва ред на набиранията и разтяганията.

Не само постоянството, дисциплината и невероятно добрата форма, която поддържа Илейн обаче са достойни възхищение. Тя е жена за пример и заради положителната си нагласа, която й дава куража да вярва, че може да постигне всичко. "Всичко започва в ума", споделя американката в интервю за The New York Times.

И издава, че да си повтаря "Трябва да вярваш, че можеш" и "Нещо не е проблем, всичко е опит", й помага да се чувства така, сякаш е десетилетия по-млада.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: