Разнообразна програма от филми на "София Филм Фест - Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:06 / 19.09.2013
1145
Разнообразна програма от игрални и документални филми на утвърдени автори ще предложи на варненската публика четвъртото издание на "София Филм Фест - Варна". Афишът тази година събира край морето именити режисьори като Франсоа Озон, Кен Лоуч, Михаел Ханеке, Маргарете фон Трота, Вим Вендерс, както и босненския носител на "Оскар" за чуждоезичен филм Данис Танович, отличения със "Златна палма" румънец Кристиян Мунджиу и др. Както и предходни години, организаторите са обърнали специално внимание на късометражното кино. С помощта на пътуващата кинопрограма "Операция кино" при вход свободен под мотото OK Shorts ще бъде представена специална селекция от ключови европейски и неевропейски филми, сред които и победители от фестивалите за късо кино в София, Сараево, Клуж и Истанбул.

Събитието ще бъде открито на 11 октомври в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център с най-добрия испански филм за 2012 г. - "Снежанка" на Пабло Бергер, който използва експресивния потенциал на нямото кино, за да опише златната ера на коридата с помощта на кръвожадно, напомнящо за света на Гоя насилие. Любопитство предизвиква и сръбското заглавие в програмата - "Смърт на човек от Балканите" на Мирослав Момчилович, черна комедия, която е заснета в един-единствен кадър. Точката на киномаратона ще бъде сложена на 15 октомври с документалната лента на Любомир Младенов, която разказва за тайни договорки между олигарси и властимащи политици, които застрашават статута на Витоша като защитена зона. Още три са емблематичните заглавия от документалното кино, което събира все повече публика и пред родните екрани.

"София Филм Фест - Варна" се организира за четвърта поредна година от "Артин Вижън" и "Арт Фест" във Фестивалния и конгресен център, с подкрепата на Община Варна. В рамките на пет дни между 11 и 15 октомври ще бъдат прожектирани общо 13 пълнометражни продукции, сред които някои от най-значимите заглавия, шествали по световните кино салони през последните година и половина. Цените на билетите са 6 лв. за възрастни и 4 лв. за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение.


Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
15.03.2021 София Филм Фест ще бъде открит във Варна с "Февруари" на Камен Калев
17.02.2016 София Филм Фест – Варна’16 отново дава екран на непознати автори
20.03.2015 Във Варна започва "София филм фест плюс"
13.03.2015 Стартира шестото издание на "София Филм Фест" 2015 във Варна
12.03.2015 Филмови акценти на София Филм Фест във Варна‘15
11.03.2015 Два филма ще дадат старт на "София Филм Фест" във Варна
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).