Румънски изследователски кораб ще посети 3 наши пристанища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:30 / 08.09.2010
674
С решение на правителството научно-изследователският кораб Steaua de Mare I, плаващ под румънски флаг, ще премине през българското териториално море и ще пребивава в наши води за периода от 15 септември до 15 ноември 2010 г. Корабът ще посети и пристанищата във Варна, Несебър и Созопол.

Разрешението е във връзка с извършването на второто от двете съвместни сезонни изследвания относно състоянието на запасите от дънни и пелагични видове риба и разпределението им в българската и румънска акватория на Черно море.

България и Румъния имат споразумение за съвместни научни изследвания в рамките на националните програми за събиране, използване и управление на данни в сектор "Рибарство" за 2009-2010 г. на двете държави, съобщи правителствената информационна служба.

Научните изследвания ще се извършват с безопасни методи и средства и няма да създадат затруднения за страната при упражняване на суверенните й права и юрисдикции.

 Припомняме, че германският кораб "Poseidon" ще проведе комплексни научни изследвания, свързани с оценка на мащабните газови емисии у нас.

Източник: maritime.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нина Добрев още дълго ще остане на дивана вкъщи
Познахте ли я? Прилича на Емилия, но е много далече от нея
Мис България с коментар за загубената си корона
Христиана от "Ергенът" отбеляза любовна годишнина
Светлана Гущерова: Досега мълчах! Бивш борец ми счупи зъбите пред...
Жегите ни натиснаха: Какви са правилните параметри за работа на к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).