Салса и латино ритми с "Тумбаито" в голямата аула на ИУ - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:02 / 17.04.2015
2352
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Единствената по рода си салса формация в България "Тумбаито" ще зарадва с концерт във Варна почитателите на латино ритмите на 21 април. От 18,00 часа в Аулата на Икономическия университет, Калин Вельов и компания обещават на публиката една истинска танцувална вечер, наситена с екзотиката, ритмиката и инструментариума на африканския, кубинския и латиноамериканския фолклор.

Салса формацията е подготвила за варненската публика специално подбран репертоар, в който са включени песни на Buena Vista Social Club, световни евъргрийни в латино аранжимент, авторски композиции, както и кавъри на най-популярните български песни от 60-те и 70-те години на 20-ти век.

За 9-те години от своето съществуване "Тумбаито" успяха с огромен успех да популяризират не само в България, но също на Балканите и в Европа всички познати разновидности на латино музиката. Музикантите от салса бандата имат зад гърба си концерти със световно известните Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales, както и участия в клубове на международни салса фестивали в България, Румъния, Турция, Македония и Кипър. За формацията нейният създател Калин Вельов разказва, че "Тумбаито" е една осъществена негова мечта.

Калин Вельов: "Известно е, че фолклорните стилове по света са нещо специално, сложно и за да навлезеш в материята, трябва да се потопиш в нея. Освен страст, нужно е и образование. За щастие има в България такива музиканти. Мартин Ташев, тромпетист в Биг бенда на БНР, е природен талант, с вокални заложби за този стил. Друг тромпетист - известният Мишо Йосифов събра брас секцията на групата. Пианист е Милен Кукошаров, Борис Таслев свири на бас, а Стефан Кожухаров - на перкусии и барабани. Всички те се посветиха на идеята, а също и още двама страхотни музиканти - тромпетистът Милен Петров и Вили Стоянов - тромбон".

"Тумбаито" гостува във Варна по покана на директора на Международния музикален фестивал "Откритие 2015" Доно Цветков. Концертът е част от съпътстващата програма на тазгодишното 24-то издание на поп-феста и се осъществява с подкрепата на Икономически университет - Варна.


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
30.08.2022 Чикс и Джани Валино: "Откритие" е една най-големите възможности за певци, композитори и автори от цял ​​свят!
27.07.2022 Ивелина Балчева: Фестивалът "Откритие" откриваше музикални "открития" преди големите формати
28.06.2022 Китаристът на Б.Т.Р. "искрено и лично" за ММФ "Откритие"
23.06.2022 Популярна певица от Киргизстан със светъл спомен от Варна
21.06.2022 "Откритие" продължава да открива нови пътища към своята публика
26.05.2022 Александрина Симеон: Музиката свързва хората, дава им нови идеи и импулси!
Още новини от Любопитни новини:
Маги - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат", стигнал до 10 ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Вижте всичко, което трябва да знаете за Евровизия 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).