Силвена разкри тайната съставка на брака си
Силвена Роу може и да липсва от телевизионния ефир в България, но не стои без работа. Устатата готвачка отвори свой ресторант на испанския остров Ибиса, а заедно с него продължава да върти и заведението си в Дубай. Това лято обаче тя не пропусна да отскочи до България, за да види майка си. В края на юли имаше и повод да празнува, защото навърши 61 години.
"Преди години ми казаха, че остаряването е нещо, от което трябва да се страхувам. Но аз никога не повярвах. Избрах да инвестирам в себе си не само във външността си, а в начина, по който се чувствам, по който присъствам, и как живея всеки свой ден. Храня се, за да живея пълноценно, не просто да оцелявам. Почивам си. Движа се. Храня душата си с природа, тишина и радост", изповяда се тя.
Мастършефката до скоро не обичаше да уточнява възрастта си, но реши да покаже на наборките си, че за нея тя е само цифра. Затова и официално обяви, че е чукнала 61, но въпреки това продължава активно да спортува и да се грижи за фигурата си. Близо 40 години пък продължава брака й с англичанина Малкълм Poy, пише "Миннаха години".
"Моят съпруг е невероятен човек и аз съм много благодарна на съдбата, че ме срещна с него. Тайната на щастливия брак се крие в правилната и навременна комбинация от много неща. Тези, които считам, че са изиграли най-голяма роля в моята връзка, са любовта, уважението, доверието и подкрепата. Без тях нито щяхме да имаме дълголетен брак, нито щяхме да се радваме на прекрасните деца и внуци, с които ни дари съдбата", щастлива е готвачката.
Двамата се запознават на Пловдивския панаир, където той е по бизнес дела. Силвена е родена в града под тепетата, където баща й е журналист, а майка й реставратор. Животът и на двамата ми родители бе неразривно свързан с културата, изкуството и творчеството. Логично и двамата се стремяха да възпитат в мен същата тази любов, която те имаха към различните носители на културни ценности. Майка ми беше реставратор, баща ми - заместник главен редактор на в-к "Отечествен глас", директор на Народната библиотека в Пловдив, полиглот и бохем. От тях съм наследила не само страстта към готвенето, но и любознанието, почитта към традициите, желанието за откриване на нови светове и култури, стремеж към непрекъснато усъвършенстване и развиване на нови умения", категорична е тя.
Баща й е покойник, но майка й продължава да се радва на живота и вкусната храна. Заради отдадеността си към семейството, Роу спазва строго правило.