Скандални селфита от Чернобил заляха мрежата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:33 / 16.06.2019
2216
След огромния успех на сериала "Чернобил“ на HBO хиляди туристи започнаха да се стичат в изоставения град Припят, за да научат повече за трагедията от първо лице. Мнозина от тях са т.нар. Инстаграм инфлуенсъри – хора, чиято единствена работа е да трупат последователи в социалните мрежи със свои снимки.

В стремежа си да направят оригинален кадър от зловещото място, някои посетители стигат до крайности. Пример за това е млада рускиня, позирала полугола пред унищожена сграда.

Реакцията в мрежата беше мълниеносна: "Не знам за теб, но когато аз видя такова място, не мога да спра да плача с дни. Не знам как ти понася да правиш такива снимки“, пише разгневен коментиращ.

Неуважителните пози и жестове на фона на опустошения град изобилстват на още стотици снимки, споделяни под хаштага #Chernobyl.

Някои от случаите са толкова фрапиращи, че се стигна до там един от създателите на сериала - Крейг Мейзин, да призове посетителите да показват уважение, когато са на това място, станало сцена на най-голямата ядрена авария в историята.

"Чудесно е, че сериалът "Чернобил“ предизвика вълна от туристи в Забранената зона. Но, да, видях снимките. Ако ходите там, моля, помнете, че там се е случила ужасна трагедия. Дръжте се с уважение в името на всички, които са страдали и са се жертвали“, обърна се той към последователите си в Туитър.

Сред вулгарните снимки от Чернобил се виждат и такива, на които са снимани детектори за радиация, за да се покаже колко е висока радиацията в зоната 33 години след аварията в атомната централа.

Виж коментарите (1)

Още по темата (26):
25.10.2023 Главният свидетел на аварията в Чернобил се самоуби
28.04.2023 Днес в Чернобил живеят около 50 души, които смятат да останат там до края на живота си
27.04.2021 Пет мита за Чернобил
26.04.2021 Навършват се 35 години от аварията в Чернобил
06.04.2021 Почина актьор от "Чернобил"
17.01.2021 Почина един от ликвидаторите на последиците от аварията в Чернобил
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).