Студентка по психология беше избрана за първата мис "Инвалиден стол"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:00 / 09.10.2017
1434
Студентката по психология от Беларус Александра Чичикова беше избрана за първата мис "Инвалиден стол" в света по време на церемония в полската столица Варшава.

"Борете се с тревогите и страховете си", призова 23-годишната Чичикова, след като участничките представиха себе си в традиционни национални костюми и вечерни тоалети. Първа подгласничка стана южноафриканката Лебоанг Моняци, веднага след полякинята Адриана Заважинска.

Това е първият по рода си световен конкурс, в който участие взеха 24 дами от 19 страни. Участничките в него са избирани след подобни конкурси в отделните държави или след избор на местни неправителствени организации. В надпреварата взеха участие състезателки от Ангола, Беларус, Бразилия, Канада, Чили, Финландия, Франция, Гватемала, Индия, Италия, Мексико, Молдова, Холандия, Полша, Русия, Южна Африка, Украйна и САЩ.

Целта на събитието е да "промени образа на жените в инвалиден стол, така че те да не бъдат съдени само по него", заяви съоснователката на надпреварата и председател на журито Катаржина Войташек-Гиналска. Церемонията беше организирана от базираната в Полша фондация "Only One", чиято цел е да покаже, че на много места по света инвалидният стол е лукс.

"Не външният вид има значение... Разбира се, добрата външност има значение, но ние се фокусирахме особено върху характера на момичетата, тяхното ежедневие, тяхната ангажираност, социален живот, планове", казва Войташек-Гиналска, която също е в инвалиден стол.

Източник: АФП


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).