Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съдът реши: Изплащането на заем чрез орален секс не е престъпление, ако двете страни са се договорили
Автор: Георги Кирилов 13:36 / 06.01.2022Коментари (0)1694
©
Конституционният съд  отхвърли жалбата срещу присъдата на провинциалния съд на Палма де Майорка, която не счита за престъпление твърдението за орален секс като начин за изплащане на икономически дълг. КС не преценява дали искането на фелация като средство за плащане е незаконно или не, тъй като не се впуска в съществото на въпроса, като разбира, че жалбата, подадена срещу решението на Съда в Палма, не е в съответствие с разпоредбите на чл. 49.1 от Органичния закон на самия ТК, който изисква обосноваване на "особената конституционна значимост" за допускане на жалба.

По този начин остава в сила решението на този, който не е считал за престъпление уреждането на паричен дълг между пълнолетни лица чрез сексуални отношения.

Втората инстанция на съда в Палма, председателствана от Диего Гомес-Рейно, постанови, че плащането на дълг, договорен доброволно с фелациo, или "да станеш проститутка“ на кредитора, докато заемът се плаща, не е престъпление и поради тази причина, е отхвърлена подадената от пострадалата жалба. По същия начин, както съобщава "Ултима Хора", то отхвърли продължаването на престъплението по принуда, въпреки искането на прокуратурата и на разследващия съдия. И така плащането на някакъв дълг чрез секс не е престъпление, ако двете страни са се договорили

Събитията датират от септември 2019 г., когато 38-годишна жена от Майорка, която по това време има сериозни финансови проблеми, взима пари назаем от 58-годишния брат на бившия си съпруг. Мъжът, който живее като нея в град в района на Палма де Майорка, й платил 15 000 евро, които според жената щели да бъдат върнати малко по малко, когато е възможно. Няколко дни по-късно, според жалбата, мъжът й казал, че тъй като той й е направил тази услуга с парите, тя трябва да му дава  по две-три орални ласки на седмица. 

Жената призна, че се е страхувала от бившия си зет, с когото до този момент е била в отлични отношения. Жалбата отразява няколко смущаващи фрази като "докато дългът ти е при мен, ти ще действаш като курва“ или "аз съм много радикален. Мога да бъда едновременно агресивен и отмъстителен. Наясно ли си с това, което ти казах? Без никаква жал ще те съкруша".

По същия начин жалбоподателката твърди, че обвиняемият й предложил да надградят нещата и вместо фелацио да правят "поза 69".

Версията на 58-годишния мъж е друга. Според него е постигната сделка двамата да "имат сексуални отношения" в замяна на това той да ѝ услужи с 15 хил. евро без лихва. По думите му "изискването да се изпълни преди това приета сделка не представлява престъпление". Пред съда той обяснява, че бившата му балдъза променила решението си за срещите им, поискала промяна на условията и едва след това подала оплакване.

Tова решение на предизвика възмущение у министърката на равенството в Испания Ирена Монтеро. Тя написа в "Туитър" "Отчаяна жена моли зет си за помощ. За да му даде пари, той го принуждава да му бъде "курва“ и да му прави свирка. Когато тя не може да издържи повече, той заплашва да предприеме съдебни действия срещу нея и дъщеря й. Тя го изобличава и ето това се случва".



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: