Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съвети при обзавеждане на кухня с трапезария
Автор: Екип Varna24.bg 15:28 / 21.09.2022Коментари (0)854
©
Кухнята играе съществена роля в ежедневието ни и е важно как ще бъде оборудвана и мебелирана. Има различни идеи за комбинирането на интериора ѝ с този на трапезарията, ако се намират в едно общо помещение. Тук трябва да се стремите мебелите да са функционални, но също така стилни и дизайнерски като визия. Съвременното обзавеждане на кухни може да бъде поръчано и като комплект.

Подобни цялостни решения са много удобни, тъй като включват всичко необходимо, за да се чувствате удобно и с удоволствие да приготвяте храната за семейството. Инвестицията в такова обзавеждане е сериозно решение и точно поради тази причина, трябва да бъде обмислено внимателно.

Какво обзавеждане за кухня може да изберете според начина за монтаж

Съществуват много различни начини, по които могат да се подредят шкафовете, така че да оползотворите пространството по най-добрия начин. Има обзавеждане, подходящо както за малка, така и за голяма кухня. Оказва влияние и това дали сте собственици на апартамент или къща. Днес ще ви запознаем с различни примери за оформяне на мебелите в кухнята:

- линейна – перфектен избор, ако зоната за готвене е малка и се намира в общо помещение с дневната. Горните и долни шкафове са подредени в права линия, а това позволява да остане достатъчно пространство, за да сложите и компактна трапезна маса със столове

- ъглова – този вид обзавеждане създава необходимото пространство, за да има домакинята лесен достъп до всички електроуреди и шкафове. В средата има възможност да се оформи трапезната зона с достатъчно голяма маса и поне 6 места за настаняване

- двуредова – шкафовете се монтират на двете срещуположни стени. Това е добра идея, ако разполагате с отделна стая, определена за готвене. Удобно е тя да бъде по-дълга, за да поставите в дъното маса за хранене

- островна – изключително функционална, ако разполагате с повече пространство. Средната част, наречена "остров", може да бъде използвана, за да изнесете мивката и котлоните. Може да се ползва още и като барплот и място за хранене.

Всички знаем какво финансово перо трябва да отдели всяко семейство, за да се снабди с така мечтаната кухня. От Mömax напомнят, че мебелите биха могли да се поръчат и на изплащане. 

Как да откриете точната мебелировка

Със сигурност желаете да създадете атмосфера на удобство и комфорт в кухнята, тъй като там прекарвате немалка част от времето си. Когато поръчвате обзавеждането, трябва да вземете под внимание колко често имате намерение да готвите и как точно ще използвате оборудването.

Друг съществен момент е точното измерване на свободното пространство. Това е важно за правилния подбор на шкафовете и техния монтаж. Изработката на отделните елементи трябва да бъде направена от здрави и устойчиви материали. Така ще си гарантирате дълга и безпроблемна експлоатация. Определете и трапезна зона, в която ще има място за маса и столовете.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: