Световноизвестен музикант очарован от прекрасно посрещане във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:57 / 02.11.2018
2007
С широка усмивка и бурна емоция арменецът с ливанска култура и испански темперамент не можа да скрие радостната си изненада от емоционалното посрещанe. Арменските му приятели в морския град му бяха подготвили топло посрещане с достолепна дама в традиционна арменска носия, която да го приветства от името на AGBU (Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган) – организатор на гастрола съвместно с Община Варна. Специалният подарък - 200-годишна арменска икона и розово масло – разтопи сърцето на музиканта и той сподели вълнението си с посрещачите на бащиния си език. Призна, че вече знае много за България и е любопитен да научи още и че очаква да зарази варненската публика тази вечер със своето еуфорично преживяване на музиката.

Ара и екипът му отпътуваха за 5-звезден хотел, където ще бъдат настанени и обгрижени по време на престоя си в морската столица.

Тази вечер в 20:00 започва големият концерт на Ара Маликян в Двореца на културата и спорта, с който официално ще бъде закрит Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2018.

В програмата са включени обичани мелодии, пресъздадени в неговия оригинален стил – теми от Бах, Моцарт, Вивалди и Паганини. Ексцентричният виртуоз ще разкаже в звуци и "Невероятната история на една цигулка“. Интересни и провокативни ще бъдат подбраните за този концерт произведения, в цялостната концепция на мегаспектакъл от звук и светлина, еуфория и музика. Ара Маликян е повлиян от широк обхват на въздействия, които е попивал през годините в своя пъстър свят от националности и култури. Спектакълът ще поведе меломаните през богатия и екзотичен полъх на ливанската музика, през арменските му корени, през индийски, еврейски и арабски ритми, а класиката ще бъде представена изненадващо съвременно и екзалтиращо.

"Невероятната история на една цигулка“ е 25-ият албум на изключително популярния по света Ара Маликян. Тя е емоционален и личен разказ, който връща спомена за създадения в Модена инструмент, напоен със спомени от родния му Ливан, с поучителни истории от дядо му, със силата на арменските му корени и класически цигулкови теми, издържали изпита на времето.

Мегаконцертът "Невероятната история на една цигулка“ е първи гастрол на Ара Маликян във Варна.

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).