Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або
Автор: ИА Фокус 21:10 / 27.08.2023Коментари (0)487
©
ОКОВАНА ЖЕНА

Видео от полицейска камера, публикувано във вторник, показва спасяването на жена, която беше открита прикована към пода на дом в Луивил, Кентъки, миналата седмица.

Кадрите показват как полицай от Луисвил се опитва да влезе в дома около 19 часа в сряда, след като съсед съобщил, че е чул писъци.

След неуспешни опити да влезе през вратата, полицаят използва стълба, за да стигне до втория етаж и да счупи прозореца.

Вътре има плачеща жена с верига на врата, заключена с катинар и закрепена за пода.

36-годишният Мойзес Мей бе арестуван два дни по-късно, а от полицията съобщиха, че той е отвлякъл жената няколко дни по-рано.

Съдебният график, публикуван онлайн, показва, че следващото заседание по случая е насрочено за за понеделник. От онлайн записите не става ясно дали Мей има адвокат, който може да говори от негово име.

Мей беше арестуван по обвинения за отвличане, заплахи срещу длъжностно лице, необосновано застрашаване на сигурността, нападение, терористична заплаха и тормоз, съобщи филиалът на NBC WAVE от Луисвил.

Според станцията той твърди, че е невинен.

В доклада за задържането се казва, че на 14 август Мей и жената са се скарали и Мей я е ударил, съобщи WAVE.

В доклада за ареста се казва, че когато се върнала да си вземе вещите, Мей я заключил в една стая и по-късно я оковал във вериги, оставяйки я там и вземайки мобилния й телефон, съобщи WAVE.

СЪВЕТНИК НА ПУТИН

Съветник на руския президент Владимир Путин твърди, че армията на Украйна "ще се обедини чрез гей секс като гръцките спартанци".

Въпреки че коментарът може да изглежда странен, това е само последният пример за руските власти, използващи хомофобски националистически настроения, за да оправдаят своята непредизвикана война срещу Украйна.

"Военните теоретици и историци знаят коя армия в Гърция е била най-силната, помните ли? Спартанците! Те са обединени от хомосексуално братство. Всички са били хомо. Това е била политиката на тяхното ръководство. Мисля, че те планират същото за въоръжените сили на Украйна", каза Сергей Марков, бивш съветник на Путин, по руска телевизия. Марков каза, че САЩ и Украйна ще използват "невролингвистично програмиране“ и други техники за промиване на мозъци, за да превърнат украинците войници в хомосексуалисти против волята им. В действителност няма доказателства, че психологическите методи могат да променят сексуалната ориентация на човек.

"Те имат изкуствен политологичен фашизъм, създаден от американски и британски политически технолози. Ще ги превърнат в зомбита, в членове на култ. Мисля, че ще накарат някои да станат хомосексуалисти", каза Марков.

"Тези обновени войски на въоръжените сили на Украйна, зомбирани и обединени чрез гей секс, заедно с членове на култа, готови да се саможертват. Това е, което ни подготвят през пролетта на 2025 г.", добави той.

Има някои исторически доказателства, които предполагат, че спартанците от Древна Гърция може да са насърчавали хомосексуалната активност като начин да накарат войниците да останат в армията и да се борят за живота на партньорите си. Доказателствата също така предполагат, че се е очаквало спартанските войници да прекратят такива взаимоотношения след завършване на определен етап от военното си обучение.

Най-известната гей войска в Древна Гърция всъщност не е била Спартанската, а Свещената банда на Тива – елитна войска, съзнателно съставена от 150 гей или бисексуални двойки, които са победили спартанците и са убили и двамата спартански крале в една кампания.

Независимо от това, коментарите на Марков може да са по-малко повлияни от историческата достоверност и повече от вдъхновяване на хомофобско отвращение у руските зрители срещу Украйна и нейния съюзник, Съединените щати.

В реч през октомври 2022 г. Путин каза, че войната срещу Украйна е необходима, защото САЩ искат да прокарат "половите си перверзии" на руските ученици.

"[Западните държави] плюят върху естественото право на милиарди хора, по-голямата част от човечеството, на свобода и справедливост, сами да определят своето бъдеще. Сега те напълно преминаха към радикално отричане на моралните норми, религията и семейството", каза Путин.

LGBTQ ЗНАМЕ

Собственичка на магазин в Калифорния беше убита след спор за флаг на Прайда, изложен пред магазина ѝ, съобщиха властите.

Служители от кабинета на шерифа на окръг Сан Бернардино казаха, че 66-годишната Лора Ан Карлтън е била обявена за мъртва на мястото на стрелбата в петък вечерта.

Длъжностни лица казаха, че по време на първоначална кавга в магазина за дрехи на Карлтън заподозрян мъж "направил няколко пренебрежителни забележки относно знаме с дъга, което стояло пред магазина, а после застрелял Карлтън". След това избягал от местопрестъплението.

Полицаите успели да намерят заподозрения, който бил въоръжен и съответно убит след престрелка. До неделя мъжът не беше идентифициран.

Карлтън, която предпочитала да бъде наричана Лори, оставя след себе си съпруг и девет деца в смесено семейство.

Тя притежавала и управлявала магазин за дрехи Mag.Pi в Сидър Глен, неузаконена общност в планините Сан Бернардино, приблизително на 100 км. източно от Лос Анджелис.

Група активисти в близкия град Лейк Ароухед казаха, че Карлтън не се е идентифицирала като член на гей общността, но е отделяла време в помощ и застъпничество за всички. "В нощта на стрелбата тя е защитавала знамена на Прайда, поставени пред магазина ѝ", каза групата.

В социалните медии бликна подкрепа, изразяваща шок и тъга. Много от коментарите включват емотикони със знамена на дъгата.

Сред тези, които отдадоха почит, беше режисьорът на Bridesmaids Пол Фейг, който си спомни Карлтън като "страхотен приятел".

"Всички скърбим за нейния съпруг Борт, за нейното семейство и LGBTQ+ общността, за която Лори беше толкова верен съюзник", написа той в Instagram и добави: "Трябва да се сложи край на тази нетолерантност. Всеки, който използва език на омраза срещу общността, трябва да осъзнае, че думите му имат значение, че думите могат да вдъхновят насилие срещу невинни любящи хора. Нека всички продължим напред с толерантност и любов. Нека не позволяваме трагичната смърт на Лори да бъде напразна."

През последните години правоприлагащите органи в няколко щата разследват унищожаването на знамената на Прайда като потенциални престъпления от омраза.

КАБИНКОВ ЛИФТ

Група деца и двама възрастни заседнаха в кабинков лифт в Пакистан.

Тревожни и пребледнели, те се скупчили в кабинката, обхванати от страх, докато висели несигурно на стотици метри височина.

Имали малко вода, а някои често губели съзнание. Шестте деца и двамата възрастни издържали 14-часовото изпитание, заседнали над буйните гори на планинската северна пакистанска провинция Хайбер Пахтунхва. Животът им висял на косъм.

Но виковете им за помощ били чути и късно във вторник властите разкриха как старателно са спасили пътниците – един с хеликоптер, а другите чрез зиплайн – в забележителна спасителна операция, усложнена от времето.

"Изключително трудната спасителна мисия беше усложнена от силните ветрове в района и опасностите, свързани с подобни операции, включително перките на ротора на хеликоптера, които дестабилизираха повдигането", се казва в изявление на въоръжените сили на Пакистан.

Кабинковият лифт, който свързва селата Батанги и Джангри в окръг Батаграм - на около четири часа от най-близкия асфалтов път - се използва за превоз на деца до училище, като съкращава почти четиричасовото пътуване до няколко минути.

Но това, което трябвало да бъде бързо пътуване с, се превърнало в жестока борба на живот и смърт, след като един от кабелите на лифта се скъсал, оставяйки групата в капан на около 275 метра над долина.

Кабинката останала окачена на само един кабел, а военният персонал се впуснал в неистова мисия за спасяване на хората на борда, като извадил едно дете с хеликоптер и докарал останалите на безопасно място чрез зиплайн с падането на нощта.

Кадри, публикувани от спасителните служби, уловиха драматичния момент, когато едно дете сякаш скочи от кабинковия лифт, докато отчаяно се вкопчваше в края на въже, висящо от хеликоптер, преди да бъде откарано на безопасно място.

В друго видео може да се види как работници дърпат двамата възрастни, за да се хванат за зиплайна, след като падането на нощта затрудни въздушното спасяване.

"Докато чакаха да бъдат спасени, двама от учениците в кабинковия лифт периодично губеха съзнание", каза един от пътниците пред пакистанското издание Geo News. Пътникът, посочен само като Гулфараз, е призовал държавните власти да предприемат действия. Той каза, че учениците дори не са имали вода за пиене.

Според Танвир Ур Рехман, заместник-комисар на окръг Батаграм, спасителният персонал дал на пътниците лекарства против гадене, след като получили сведения за повръщащи деца, както и медикаменти за сърце.

"Облекчен съм, като знам, че всички деца са спасени успешно и безопасно. Страхотна екипна работа на военните, спасителните отдели, областната администрация, както и на местните хора", написа служебният премиер Анваар ул Хак Какар в X, известен преди като Twitter.

Кабинковите лифтове са редовен вид транспорт за жителите на района, където пътуването между селата може да отнеме часове поради гъстите гори и пресечения терен.

Квартал Батаграм, където се намира кабинковият лифт, е много беден и страда от липса на добра инфраструктура. Семействата разчитат на местните лифтове, някои от които са направени от метални остатъци и изхвърлени микробуси, за да пътуват до училище и дори до болницата.

Въпреки това, тези въжени линии често не получават подходяща поддръжка и са ставали причина за бедствия и в миналото. Миналия декември 12 деца бяха спасени от друг кабинков лифт в източната част на Хайбер Пахтунхва.

Този инцидент накара служебния министър-председател на Пакистан да нареди незабавно затваряне на всички "порутени и несъответстващи на стандартите седалкови лифтове“.

ЖИРАФЧЕ

В края на миналия месец в зоологическата градина Brights в североизточната част на Тенеси се роди женско мрежесто жирафче - но за разлика от майка си, то се роди без никакви петна, което е огромна рядкост.

С височината от 4 до 4,5 м., жирафите са най-високите бозайници в света. Когато майките раждат, бебетата вече са високи близо 2 м. и освен в особено редки случаи се раждат покрити от копита до рога с кафяви петна. Brights Zoo в Лаймстоун, Тенеси, обяви, че приветства раждането на мрежест жираф без петна на 31 юли, съобщиха от WJHL 11 News.

"Експертите по мрежести жирафи смятат, че тя е единственият плътно оцветен жираф на планетата", казаха от зоопарка пред телевизията.

Директорът на зоологическата градина, Дейвид Брайт, каза, че служителите на са се свързали с професионалистите в зоопаркове из цялата страна, за да разпитат колко рядък може да бъде жирафът. Оказва се, че единственият жираф, роден без петна, е бил в Япония през 70-те години на миналия век.

Снимки на бебето може да се бъдат видени на страницата на Brights Zoo във Facebook, където то стои до майка си в ярък контраст с нейните петна. Зоологическата градина моли обществеността да помогне да даде име на новороденото, като гласува за едно от четирите имена, налични на страницата на зоопарка във Facebook.

Имената на суахили и техните значения са: Kipekee, което означава уникален; Firali, което означава необичаен или необикновен; Шакири, което означава тя е най-красивата; и Jamella, което означава просто красива.

Брайт каза още, че зоологическата градина е разгледала хиляди имена и техните значения, преди да се спре на четирите, които са налични за гласуване.

Гласовете ще бъдат преброени и обявени на 4 септември.

Според Фондацията за опазване на жирафите в дивата природа са останали само около 16 000 мрежести жирафи – повече от 50% спад от приблизително 36 000 жирафа преди 35 години. В света има приблизително 117 000 жирафа от четири вида и девет подвида, много от които са определени като уязвими, застрашени или критично застрашени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
1-ви юни - Ден на детето
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: