Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Таблица на Висшата лига 2022-23 - последно класиране
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 13.04.2023Коментари (0)1453
©
Висша лига е един от най-големите футболни турнири в света, с милиони фенове, които гледат мачовете всяка година. В тази статия ще разгледаме последните класирания и ще анализираме представянето на отборите, които се борят за челните места.

Висшата лига е една от най-популярните и вълнуващи футболни лиги в света. От март 2023 г. вече сме във втората половина на сезон 2022-23 г. и битката за титлата започва да се разгаря. За много фенове футболни залози са неразделна част от изживяването, тъй като това им позволява да покажат своята подкрепа за любимите си отбори. Залагането на мачове също може да добави допълнително вълнение към играта. Феновете, които са заложили на определен резултат, имат личен интерес и това може да накара дори най-обикновените мачове да са изключително вълнуващи.

Залаганията могат също да осигурят на феновете по-специална връзка със спорта и любимите им отбори, а също така това може да им помогне да научат повече за тънкостите на спорта, включително статистика на играча, форма на отбора и влиянието на различни условия върху изхода на мача. За много запалянковци, футболните залози са начин да изразят своята подкрепа към любимите си отбори, да се почувстват по-свързани със спорта и да добавят допълнително вълнение към играта.

За по-подробен анализ относно мачовете в Шампионата вижте официалния уебсайт на Висшата лига. Друг чудесен източник на информация е уебсайтът на BBC Sport, който предоставя задълбочени анализи и коментари за всички последни мачове и развития в лигата.

Ето малко статистика за Топчиите, които са на 1-во място в класацията засега със 72 точки. За отминалия сезон във Висшата лига (2020-2021), Арсенал завърши на осмо място с 61 точки, което беше леко подобрение от сезон 2019-2020, когато завършиха на осмо място с 56 точки. Що се отнася до головете, те вкараха 55 и допуснаха 39 през сезон 2020-2021.

В топ 3 е Манчестър Сити, който се стреми да спечели четвъртата си титла във Висшата лига за последните пет сезона. “Гражданите" са в блестяща форма този сезон, като спечелиха 21 от своите 29 мача и натрупаха общо 67 точки. Те са на пет точки от най-близкия си съперник, Арсенал и са много близо до целта си, за да вдигнат трофея отново.

Манчестър Юнайтед, който спечели Висшата лига рекордните 20 пъти, отново дават заявка да спечелят. Червените дяволи спечелиха 17 от 29-те си мача и загубиха седем мача, но също така показаха качеството на сплотен отбор, което им спечели Шампионската лига през миналия сезон. Манестър Юнайтед ще се надява да реализира поредица от победи, за да продължи да се бори за титлата.

Тотнъм е на пето място с 53 точки, докато Нюкасъл вече са трети с 56 точки. И двата отбора имат реални шансове да се класират за Шампионската лига през следващия сезон.

Ливърпул, който е на осмо място в таблицата с 43 точки, също направи солиден сезон досега. Те са спечелили 12 от своите 28 мача и са загубили девет мача. Червените са един от най-постоянните отбори в лигата и ще се надяват да победят и да станат шампиони и да грабнат титлата.

Таблицата на Висшата лига се очертава да бъде супер интересна и динамична този сезон, като Манчестър Сити изглежда като отбора, който ще победи. Въпреки това има още много мачове за изиграване и всеки от първите шест отбора дава сериозна заявка за титлата. Докато сезонът навлиза в последната си част, футболните фенове по света ще следят с нетърпение най-новите развития във Висшата лига.

Статистиката е към 09.04.2023г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: