Супите са едно от най-лесните и вкусни ястия за приготвяне без месо или млечни продукти. Благодарение на силата на зеленчуковия бульон, обилния боб, бавно приготвените зеленчуци и растителните масла и млека, тези рецепти за веганска супа, одобрени от Test Kitchen, са достатъчно обилни, за да бъдат основното ястие.
Въпреки че много супи са естествено вегански, също е възможно да се правят кремообразни супи без капка сметана. Използването на млечни заместители на растителна основа като веганско масло и млечни алтернативи е един от начините за постигане на кремообразност във веганските супи. Можете също така да добавите пюре от тиква и дори маслено смесено кашу (като в този вегански мак със сирене ).
За да постигнете този богат умами вкус на месни бавно приготвени яхнии, снабдете се с основни продукти за килера като сушени гъби и зеленчуков бульон. И двете добавят пикантен земен вкус към супите и чилито. Повечето от тези рецепти за веган супа също имат прекрасен вкус с добавяне на високопротеинови заместители на месото като соеви трохи.
Тази веганска картофена супа има същата успокояваща кремообразност, която жадувате от класическото ястие с абсолютно нулеви млечни продукти. Той е плътен, сърдечен и засищащ, което го прави перфектната вечеря през седмицата!
Нашата лесна веганска картофена супа се приготвя за около 30 минути с прости съставки – и дори не изисква блендер.
Традиционната картофена супа изисква масло и мляко. С две лесни размени никой няма да може да каже, че тази супа е напълно без животински продукти. Просто заменете несолено масло с любимото си веганско масло и използвайте соево мляко вместо краве мляко, пише tasteofhome.com. Вземете холандска фурна и да готвим!
Съставки за веганска картофена супаКартофи
Ребра от целина
моркови
Зеленчуков бульон
вода
Вегански пръчици в стил масло
лук
Универсално брашно
сол
пипер
Соево мляко
Топинги по избор: смлян пресен магданоз, настъргано веган сирене чедър и хранителна мая
Упътвания
Стъпка 1: Гответе зеленчуците
В холандска фурна сварете картофите, целината и морковите в бульона и водата, докато омекнат, 20 до 25 минути. Отцедете, като запазите течността и оставете зеленчуците настрана.
Стъпка 2: Запържете лука
В същата холандска фурна разтопете веган маслото на средно висока температура. Добавете лука, гответе и разбъркайте, докато омекне, три до четири минути.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.