Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Той е много кисел, въпреки това милиони хора го консумират особено вечер
Автор: Екип Varna24.bg 08:47 / 07.02.2024Коментари (0)748
©
Яденето на лимон вечер е много полезно. То ще ви предпази от вирусни заболявания, ще укрепи имунната ви система и ще ви помогне да отслабнете. Именно заради тези последни свойства много хора обичат толкова много този кисел цитрусов плод. Лимонът, изяден преди лягане, ускорява всички метаболитни процеси и подобрява метаболизма. Това е и причината човек да губи тегло.

Лимоновият сок активно изгаря калориите, изядени през деня. За да постигнете такъв невероятен ефект, просто изяжте няколко резена от този цитрус вечер. Още по-добре, изстискайте сока от него и го разредете в чаша вода. За максимален ефект можете да добавите малко мед към тази кисела напитка, която също има благоприятен ефект върху метаболитните процеси.

Що се отнася до лимоновия сок в чист вид, не трябва да го пиете. Това няма да ускори процеса на отслабване, но ще навреди на стомаха ви, тъй като голямото количество кисел сок влияе негативно на нивото на киселинност. Все още се спори дали водата с лимон трябва да е топла или е по-добре да приемате студена вода.

Диетолозите казват, че студената вода ускорява метаболизма. Но някои лекари и фенове на Аюрведа казват, че пиенето на студена вода е вредно, а топлата е по-добра за отслабване, тъй като благодарение на нея се активират процесите на изгаряне на мазнини в тялото.

Киселият жълт плод подпомага изгарянето на мазнините благодарение на веществата, които съдържа: лимонена киселина, аскорбинова киселина (наричана още витамин С) и пектини. Изпиването на чаша вода с лимон незабавно увеличава изтичането на течности от тялото, освобождавайки ни от подуване. Лимонът намалява кръвната захар и глада. Благодарение на положителните промени в микробиома на червата, храносмилането и настроението ни се подобряват.

Редовната консумация на лимон в храната е противопоказана за хора с гастрит. Препоръчително е да пиете вода с лимон през сламка, за да избегнете увреждане на зъбния емайл. Лимонът често предизвиква алергична атака. Можете полезно и вкусно да разнообразите диетата си, като добавите лимон към чая заедно с мед, мента и джинджифил.

Чувството за мярка и липсата на противопоказания е ключът към безопасното изгаряне на мазнини с помощта на този цитрус. Рецепти с лимон за отслабване Ефективността на лимона може да се увеличи чрез комбинирането му с други продукти. Нарежете глава чесън и един лимон. Поставете в термос и налейте 1,5 литра вода. Изпийте чаша от напитката преди лягане.

В керамичен съд поставете тънко нарязана краставица, 1 ч.л. настърган джинджифил, резени лимон, 2-3 листа пресен джоджен. Налейте 10 чаши вода. Пийте чаша преди лягане и по малко през целия ден. 1 ч.ч. канела залейте с 1 с.л. вряща вода Когато сместа се охлади до стайна температура, добавете 1 ч.ч. мед и резен лимон. Пийте преди лягане. Всяко от тези средства е противопоказано при хора със стомашни язви, гастрит или алергии към цитрусови плодове, пише actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: